Calatorie Asia 2011 (Borneo & Filipine)
5 participan?i
HOYA :: Hoya :: Jurnalist de ocazie
Pagina 1 din 1
Re: Calatorie Asia 2011 (Borneo & Filipine)
asta e un moment de iubire dintre 2 specii diferite de Hoya ?
p.s. si pe langa dovada asta , am mai vrea si alte detalii picante )
Carmen!!!
Mmmm... Arata superb. Imi amintesc de fursecurile alea umplute cu crema de nuci, "piersici" le spune.
Mmmm... Arata superb. Imi amintesc de fursecurile alea umplute cu crema de nuci, "piersici" le spune.
tinaM- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 659
Localizare : Sibiu
Puncte : 461
Data de inscriere : 03/06/2008
expresia folosita in Borneo : they socialize ...Carmen a scris:asta e un moment de iubire dintre 2 specii diferite de Hoya ?
dar in afara de asta, nu sunt deloc 2 specii, inflorescentele sunt pe aceeasi tija la o distanta de vreo 30 cm, iar partea de jos a tijei descendenta a inceput sa se catare inapoi in sus - de unde pozitia celor doi pedunculi, deci daca iubire e, ar fi endogama (sau narcisica) - am si o poza plan indepartat, sa-mi aduceti aminte
si intr-adevar aratau ca doua fursecuri, doar ca la mijloc nu era nici o umplutura, poate doar ceva furnici
a fost din nou o expeditie foarte bogata, daca ajung cu bine coletele si supravietuiesc toate, in curand vor fi "redistribuite" :
H platicaulys, spartioides, orchideoides, nyhuusiae, gildingii, gildingii Red Corona, sp White Star, benitotanii, soligamiana, bicolensis, myrmecopa Yellow, sp. AG10-01, sp Deep Campanulate, sp Pattern Leaf, linusiae, ilagii, mindorensis Purple (Lavander) Star (si alte culori noi), siariae Red (si alte culori noi), sp Golden Flame, sp aff loheri Red & Yellow, sp Fire Bird, pubicalyx White Dragon, pubicalyx Nigrum, sp Real, kipandiensis, cagayanensis Large Leaf, bordenii, paitanensis, meredithii Flat Leaf, rosarioae, etc etc etc ...
Ultima editare efectuata de catre Pakeha in Mier Iun 01, 2011 2:54 pm, editata de 1 ori
Oho, o gramada de achizitii noi, speram sa supravietuiasca, prietenii stiu de ce?
dodo- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 897
Localizare : Brasov
Puncte : 439
Data de inscriere : 23/02/2008
Pakeha a scris:expresia folosita in Borneo : they socialize ...Carmen a scris:asta e un moment de iubire dintre 2 specii diferite de Hoya ?
dar in afara de asta, nu sunt deloc 2 specii, inflorescentele sunt pe aceeasi tija la o distanta de vreo 30 cm, iar partea de jos a tijei descendenta a inceput sa se catare inapoi in sus - de unde pozitia celor doi pedunculi, deci daca iubire e, ar fi endogama (sau narcisica) - am si o poza plan indepartat, sa-mi aduceti aminte
si intr-adevar aratau ca doua fursecuri, doar ca la mijloc nu era nici o umplutura, poate doar ceva furnici
a fost din nou o expeditie foarte bogata, daca ajung cu bine coletele si supravietuiesc toate, in curand vor fi "redistribuite" :
H platicaulys, spartioides, orchideoides, nyhuusiae, gildingii, gildingii Red Corona, sp White Star, benitotanii, soligamiana, bicolensis, myrmecopa Yellow, sp. AG10-01, sp Deep Campanulate, sp Pattern Leaf, linusiae, ilagii, mindorensis Purple (Lavander) Star (si alte culori noi), siariae Red (si alte culori noi), sp Golden Flame, sp aff loheri Red & Yellow, sp Fire Bird, pubicalyx White Dragon, pubicalyx Nigrum, sp Real, kipandiensis, cagayanensis Large Leaf, bordenii, paitanensis, meredithii Flat Leaf, etc etc etc ...
Dar explica-ne cum apar atatea specii noi , prin ce minune Dumnezeiasca?
se presupune ca doar 20% din speciile de hoya existente au fost descoperite, deci or sa mai fie altele noi timp de cativa zeci de anipoxicuta a scris:Dar explica-ne cum apar atatea specii noi , prin ce minune Dumnezeiasca?Pakeha a scris:a fost din nou o expeditie foarte bogata, daca ajung cu bine coletele si supravietuiesc toate, in curand vor fi "redistribuite" :
H platicaulys, spartioides, orchideoides, nyhuusiae, gildingii, gildingii Red Corona, sp White Star, benitotanii, soligamiana, bicolensis, myrmecopa Yellow, sp. AG10-01, sp Deep Campanulate, sp Pattern Leaf, linusiae, ilagii, mindorensis Purple (Lavander) Star (si alte culori noi), siariae Red (si alte culori noi), sp Golden Flame, sp aff loheri Red & Yellow, sp Fire Bird, pubicalyx White Dragon, pubicalyx Nigrum, sp Real, kipandiensis, cagayanensis Large Leaf, bordenii, paitanensis, meredithii Flat Leaf, etc etc etc ...
pai impreuna cu George am fost anul asta in Baguio si Nueva Viscaya
in prima poza sunt acasa la el cu Dr Lazaro (Hoya lazaroi) - din pacate decedat de curand (la nici 45 de ani ...) doamne de ospat ne-a pregatit anul trecut !!! se vede pe el ca ii placea sa manance bine !
in a doua poza sunt cu un nepot a lui George, Jong, care ne-a fost sofer intr-o iesire la Mt Real
Subiecte similare
» Asia 2014
» Calatorie in insula Borneo 2008 & 2009
» Trei hoya din Filipine
» Borneo 2013
» Fragmente din Jurnalul de calatorie hoyana....
» Calatorie in insula Borneo 2008 & 2009
» Trei hoya din Filipine
» Borneo 2013
» Fragmente din Jurnalul de calatorie hoyana....
HOYA :: Hoya :: Jurnalist de ocazie
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum