Concurs de inradacinare Hoya
+7
Vernil
IULIANA
loreroli
miha
Aurelia
Stefana
Carmen
11 participan?i
Pagina 1 din 3
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Concurs de inradacinare Hoya
Pentru ca deja multa lume are butasi noi de Hoya, va invit la un concurs de inradacinare Hoya.
Puteti alege fiecare ce metoda de inradacinare doriti.
Conditiile de concurs sunt sa postati poze cu diferitele etape in evolutia butasului si sa descrieti metoda pe care ati ales-o pt inradacinare :
- poze cu butasul dupa primire, sau dupa taiere
- poze cu butasul implantat in materialul in care ati hotarat inradacinarea
- o masuratoare a butasului
- descrierea conditiilor de crestere...locul de amplasare, modul de udare ( cand e cazul ) , descrierea aparitiei frunzelor noi etc...
Se va premia cu un butas surpriza din partea mea + o punga de perlit castigatorul primelor radacinute de 1,5 - 2 cm.
Daca doriti sa mai adaugati cate ceva la partea de organizare a concursului, va astept sugestiile, daca nu, astept inscrierile la concurs...si dam startul in curand
Puteti alege fiecare ce metoda de inradacinare doriti.
Conditiile de concurs sunt sa postati poze cu diferitele etape in evolutia butasului si sa descrieti metoda pe care ati ales-o pt inradacinare :
- poze cu butasul dupa primire, sau dupa taiere
- poze cu butasul implantat in materialul in care ati hotarat inradacinarea
- o masuratoare a butasului
- descrierea conditiilor de crestere...locul de amplasare, modul de udare ( cand e cazul ) , descrierea aparitiei frunzelor noi etc...
Se va premia cu un butas surpriza din partea mea + o punga de perlit castigatorul primelor radacinute de 1,5 - 2 cm.
Daca doriti sa mai adaugati cate ceva la partea de organizare a concursului, va astept sugestiile, daca nu, astept inscrierile la concurs...si dam startul in curand
Stefana- Hoyamaniac
-
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 70
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008
Re: Concurs de inradacinare Hoya
câți butași pot participa la concurs?
Aurelia- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1242
Varsta : 56
Puncte : 1360
Data de inscriere : 02/12/2011
Eu cred ca daca-s mai multi e mai bine Capatam experienta din reusitele celorlalti
Stefana- Hoyamaniac
-
miha- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 875
Varsta : 51
Localizare : CONSTANTA
Puncte : 402
Data de inscriere : 12/04/2008
puteti sa incercati cu mai multi butasi, cu cat mai multi cu atat mai bine...
la final de concurs, vom sistematiza povestile despre butasi si le vom insera in topicurile adecvate, gen fise butasi, etc...
succes, tuturor
la final de concurs, vom sistematiza povestile despre butasi si le vom insera in topicurile adecvate, gen fise butasi, etc...
succes, tuturor
-
succes...arata bine...abia asteptam sa va citim notitele finale... sa nu uitati sa va notati ziua in care le-ati pus la inradacinat !!!
Am reusit in sfarsit sa descarc pozele.
Am primit butasii in 22.03.12, i-am tinut pe toti in apa cu AtoniK cateva zile.
22.03.12 - Neocaledonica, Picta, Serpens, Pauciflora
25.03 in perlit in misera Neocaledonica si Picta
31.03.12 Serpens si Pauciflora in cocos in minisera
Ceilalti Chlorantha, Globulifera, Kanyakumariana, Myrmecopa, Parviflora sunt in apa cu Atonik
Am primit butasii in 22.03.12, i-am tinut pe toti in apa cu AtoniK cateva zile.
22.03.12 - Neocaledonica, Picta, Serpens, Pauciflora
25.03 in perlit in misera Neocaledonica si Picta
31.03.12 Serpens si Pauciflora in cocos in minisera
Ceilalti Chlorantha, Globulifera, Kanyakumariana, Myrmecopa, Parviflora sunt in apa cu Atonik
loreroli- Admirator Hoya
-
Numarul mesajelor : 80
Varsta : 41
Localizare : Cluj
Puncte : 80
Data de inscriere : 28/08/2010
-
-
bravo, fetelor....butasii vostri arata foarte bine si se vede ca sunt ingrijiti cu drag.... asteptam rezultatele
Din pacate, am pierdut startul concursului. Nu am poze cu butasii la sosire si nici pe etape pana aici. Mai greu cu pozele pentru mine. In afara concursului, daca nu va deranjeaza, as putea sa dau date despre cum am procedat poate la alta sectiune. Am mai scris cate ceva la sectiunea 'Hoya la Cluj martie 2012'.
IULIANA- Admirator Hoya
-
Numarul mesajelor : 102
Varsta : 79
Localizare : Bucuresti
Puncte : 104
Data de inscriere : 06/01/2011
Stefana- Hoyamaniac
-
Multumesc,CarmenCarmen a scris:bravo, fetelor....butasii vostri arata foarte bine si se vede ca sunt ingrijiti cu drag....
-
-
bravo....
le mai lasam un pic ca sa le poti masura, sa nu le stricam, nu-i asa ?
Eu nu sunt inscrisa in concurs, dar pana acum toti butasii se prezinta OK, mai putin clorantha care s-a ingalbenit toata, i-au picat frunzele ... dar o las in continuare acolo unde este.
Toti butasii stau in substrat de orhidee de la Compo. Sunt fericita ca mindorensis, mini-belle si siariae sunt in regula. Mai ales siariae ... wow, e cam ciudatica, dar se simte ok, mai ales ca ii cresc radacini aeriene ...
Toti butasii stau in substrat de orhidee de la Compo. Sunt fericita ca mindorensis, mini-belle si siariae sunt in regula. Mai ales siariae ... wow, e cam ciudatica, dar se simte ok, mai ales ca ii cresc radacini aeriene ...
Vernil- Hoya-mon amour
-
Numarul mesajelor : 772
Varsta : 67
Localizare : N 44o29\' E 26o01\'
Puncte : 507
Data de inscriere : 14/02/2008
Multumesc,Carmen !Bine,le mai lasamCarmen a scris:bravo....
-
Si butasii mei se comporta excelent toti ! Cred ca va fi reusita 100%. Ce inseamna primavara!
Pentru ca eu sunt super ocupata cu cele doua "puiute" ale mele nu prea mai am timp sa inradacinez, dar daca va hotarati sa vindeti butasii inradacinati eu sunt interesata de cateva specii. In iarna aceasta am pierdut destul de multe specii....
Am pus totusi si eu la inradacinat o bucata de multiflora pentru o prietena care a pierduto...sper sa reusesc sa ii fac o surpriza placuta!
Bafta tuturor la concurs!!!
Am pus totusi si eu la inradacinat o bucata de multiflora pentru o prietena care a pierduto...sper sa reusesc sa ii fac o surpriza placuta!
Ultima editare efectuata de catre Johana in Vin Apr 13, 2012 4:28 pm, editata de 1 ori
Johana- Cronicar Hoya
-
Numarul mesajelor : 403
Varsta : 48
Localizare : Timisoara
Puncte : 172
Data de inscriere : 15/02/2008
Johana, eu n-am specii deosebite dar daca pot iti ofer din plantutele mele. Ce te intereseaza? Am si o multiflora spotted leaf (dar creste tare greu si nici nu mi-a inflorit vreodata).
Stefana- Hoyamaniac
-
Stefana, multiflora pe care o am e tot de la tine si merge foarte bine...
Am avut si spotted leaf, dar nu a supravietuit....
Ca specii m-ar interesa siriae, fitchii (trebuie sa tratez cu Miha), sigillatis (am pierduto peste iarna) si pauciflora poate.....am avuto de vreo patru ori si nu am reusit sa-i gasesc conditiile potrivite.
Am experimentat cu cele 109 specii pe care le-am avut la un moment dat (acum au ramas mai putine) si conditiile de inradacinare sunt foarte diferite pentru fiecare: de la butasi pusi direct in apa, perlit sau direct in pamant. Unii pusi in conditii de sera, altii doar in camera deasupra caloriferului.
Uneori am reusit sa prind chiar lastari rupti de la planta mama si infipti direct in pamant langa.
Dar pe cat de usor se inradacineaza unele specii pe atat de usor se si pot pierde altele din varii motive.
P.S. Stefana nu mai ai hoya funghii?
Am avut si spotted leaf, dar nu a supravietuit....
Ca specii m-ar interesa siriae, fitchii (trebuie sa tratez cu Miha), sigillatis (am pierduto peste iarna) si pauciflora poate.....am avuto de vreo patru ori si nu am reusit sa-i gasesc conditiile potrivite.
Am experimentat cu cele 109 specii pe care le-am avut la un moment dat (acum au ramas mai putine) si conditiile de inradacinare sunt foarte diferite pentru fiecare: de la butasi pusi direct in apa, perlit sau direct in pamant. Unii pusi in conditii de sera, altii doar in camera deasupra caloriferului.
Uneori am reusit sa prind chiar lastari rupti de la planta mama si infipti direct in pamant langa.
Dar pe cat de usor se inradacineaza unele specii pe atat de usor se si pot pierde altele din varii motive.
P.S. Stefana nu mai ai hoya funghii?
Johana- Cronicar Hoya
-
Johana a scris:Pentru ca eu sunt super ocupata cu cele doua "puiute" ale mele nu prea mai am timp sa inradacinez, dar daca va hotarati sa vindeti butasii inradacinati eu sunt interesata de cateva specii. In iarna aceasta am pierdut destul de multe specii....
Au intrat pe piata romaneasca ucrainienii cu o multime de varietati de hoya, unele inradacinate. Preturile sunt accesibile. iti dau detalii pe pm. Au si varietatile care te intereseaza pe tine.
Vernil- Hoya-mon amour
-
Numarul mesajelor : 772
Varsta : 67
Localizare : N 44o29\' E 26o01\'
Puncte : 507
Data de inscriere : 14/02/2008
Mersi mult pentru sursa. Nu stiu in ce masura mai este ceva disponibil din ce m-ar interesa pe mine.....
Preturile sunt bune si o sa ma inscriu pe forum sa aflu mai multe informatii!
Mersi mult si iti doresc Sarbatori Luminate si Fericite alaturi de toti cei dragi!
Preturile sunt bune si o sa ma inscriu pe forum sa aflu mai multe informatii!
Mersi mult si iti doresc Sarbatori Luminate si Fericite alaturi de toti cei dragi!
Johana- Cronicar Hoya
-
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Subiecte similare
» Experienta inradacinare
» Ce mod de inradacinare a butasilor preferati ?
» Inradacinarea in apa
» Hormoni de inradacinare , banuti de turba
» Hoya aurigueana, Hoya persicina, Hoya valmayoriana
» Ce mod de inradacinare a butasilor preferati ?
» Inradacinarea in apa
» Hormoni de inradacinare , banuti de turba
» Hoya aurigueana, Hoya persicina, Hoya valmayoriana
Pagina 1 din 3
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum