Concurs de inradacinare Hoya
+7
Vernil
IULIANA
loreroli
miha
Aurelia
Stefana
Carmen
11 participan?i
Pagina 3 din 3
Pagina 3 din 3 • 1, 2, 3
Re: Concurs de inradacinare Hoya
si la mine s-au prins toti, globulifera este mai "öbosita", sper sa reziste! chiar o surpriza pentru mine, verticilatta are un peduncul vechi care renaste!!!!!!!!Pakeha a scris:si eu ma bucur sa vad ca "puisorilor" de la mine le merge asa de bine
[quote="poxicuta"][quote="Pakeha"]si eu ma bucur sa vad ca "puisorilor" de la mine le merge asa de bine
[/quote]
si la mine s-au prins toti, globulifera este mai "öbosita", sper sa reziste! chiar o surpriza pentru mine, verticilatta are un peduncul vechi care renaste!!!!!!!! [/quote]
A fost o perioada buna... O singura pierdere am avut si eu, vesnica eliptica pe care am luat-o de 3 ori si n-am reusit niciodata cu ea, in rest s-au prins toate, chiar daca schneii e inca sub semnul intrebarii, ma declar tare multumita ca am reusit cu toate celelalte...
[/quote]
si la mine s-au prins toti, globulifera este mai "öbosita", sper sa reziste! chiar o surpriza pentru mine, verticilatta are un peduncul vechi care renaste!!!!!!!! [/quote]
A fost o perioada buna... O singura pierdere am avut si eu, vesnica eliptica pe care am luat-o de 3 ori si n-am reusit niciodata cu ea, in rest s-au prins toate, chiar daca schneii e inca sub semnul intrebarii, ma declar tare multumita ca am reusit cu toate celelalte...
miha- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 875
Varsta : 51
Localizare : CONSTANTA
Puncte : 402
Data de inscriere : 12/04/2008
Miha cu ce metoda de inradacinat eliptica?miha a scris: O singura pierdere am avut si eu, vesnica eliptica pe care am luat-o de 3 ori si n-am reusit niciodata
Aurelia- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1242
Varsta : 56
Puncte : 1360
Data de inscriere : 02/12/2011
Aurelia a scris:există toate 3Carmen a scris:le ai pe toate astea 3 ?
ei, atunci imi pare tare rau... nu am verificat in prealabil lista ta, sa vad ce-as fi putut sa-ti ofer in schimb, si oricum coletul deja era depus.
vezi, nu toate surprizele sunt placute...
macar o sa ai muschi spanghum
Am incercat in pamant cu perlit cu pet in cap, de data asta am pus-o si in propagator si tot mi-a putrezit... Am reusit sa iau din alta parte un pui prins, doar asa sa am si eu noroc de ea...
miha- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 875
Varsta : 51
Localizare : CONSTANTA
Puncte : 402
Data de inscriere : 12/04/2008
Carmen a scris:...macar o sa ai muschi spanghum
Toate bine !Dar se va fie la mine plantele tale
-
Aurelia a scris:Miha cu ce metoda de inradacinat eliptica?miha a scris: O singura pierdere am avut si eu, vesnica eliptica pe care am luat-o de 3 ori si n-am reusit niciodata
mda, ce pot sa va spun dupa vreo 5 ani de experienta Hoya ellipticamiha a scris:Am incercat in pamant cu perlit cu pet in cap, de data asta am pus-o si in propagator si tot mi-a putrezit... Am reusit sa iau din alta parte un pui prins, doar asa sa am si eu noroc de ea...
dupa parerea mea, sunt cel putin doua specii care nu sunt cultivabile in Europa in conditii de apartament : elliptica si darwinii
ambele le scot incepand de acum definitiv de pe lista de disponibile si nu voi mai incerca sa le cultiv dupa ce plantele pe care le am (doua din fiecare) isi vor da obstescul sfarsit (sant periodic la reanimare dupa ce isi pierd radacinile de fiecare data cand infloresc)
am avut de mai multe ori placerea sa le am inflorite, sunt foarte frumoase, dar prea pretentioase
le-am vazut in jungla, rezista la conditii extreme si de seceta si de umezeala, dar probabil foarte multe plante mor anual si altele cresc in locul lor
Aurelia, butasul tau provine din planta asta....vei vedea ca e la limita identificarii intre hoya diptera si hoya vanuatuensis
https://hoya.forumgratuit.ro/t345-hoya-vanuatuensis
cine stie ... poate ai noroc si va fi vanuatuensis... sa vedem cand va inflori, ce zice si Pakeha
https://hoya.forumgratuit.ro/t345-hoya-vanuatuensis
cine stie ... poate ai noroc si va fi vanuatuensis... sa vedem cand va inflori, ce zice si Pakeha
Eu amCarmen a scris:... hoya vanuatuensis
Carmen eu rafraesc in ce starea vor ajunge plantele.Saptamina deja a trecut,dar eu inca nu am primit coletul
-
Carmen eu ince nu am primit coletul
-
nici acum ?
asta e culmea, cred ca deja au trecut 3 saptamani
n-am primit nimic inapoi...
asta e culmea, cred ca deja au trecut 3 saptamani
n-am primit nimic inapoi...
nici acum nu a primitCarmen a scris:nici acum ?
Foarte rău pentru plante
-
de-acum si de-ar mai ajunge, sigur sunt moarte...
imi pare rau, nu exista alta cale de transport, mai putin posta pt voi ? nu are cine sa-ti ia coletul in tara si apoi sa ti-l dea la granita sau sa ti-l puna pe ceva mijloc de transport ?
pentru ca costul transportului extern e foarte mare...intre 50-100 lei...si sa nici n-am siguranta ca ajunge, n-as mai pune altul...
daca ai avea posibilitatea sa ti-l transmit la cineva din partea granitei, in tara si apoi sa-l recuperezi altfel, ti-as pune alt colet, altfel, mi-e cam peste mana ...
imi pare rau, nu exista alta cale de transport, mai putin posta pt voi ? nu are cine sa-ti ia coletul in tara si apoi sa ti-l dea la granita sau sa ti-l puna pe ceva mijloc de transport ?
pentru ca costul transportului extern e foarte mare...intre 50-100 lei...si sa nici n-am siguranta ca ajunge, n-as mai pune altul...
daca ai avea posibilitatea sa ti-l transmit la cineva din partea granitei, in tara si apoi sa-l recuperezi altfel, ti-as pune alt colet, altfel, mi-e cam peste mana ...
Carmen
va pleca un colet la Chisinau luni 28 mai cu autobuzul din Cluj ...
rectificare !
mai am o elliptica mica de tot primita anul trecut (1 nod o frunza - acum are parca 4 frunze) - incerc sa o cresc pana infloreste, apoi sigur o voi pierde si pe asta
va spuneam ca renunt la cultura H darwinii (cu toate ca am avut flori de mai multe ori, ca si la elliptica)
H mitrata parca se adapteaza mai usor la climatul european, am cultivat 3 plante - doua sunt in viata si le merge bine, iar pe una dintre ele am un peduncul urias cu boboci de vreo 3 mm - tineti-mi pumnii, inca nu am vazut flori decat in poze la specia asta (si odata flori uscate in Borneo)
va pleca un colet la Chisinau luni 28 mai cu autobuzul din Cluj ...
rectificare !
mai am o elliptica mica de tot primita anul trecut (1 nod o frunza - acum are parca 4 frunze) - incerc sa o cresc pana infloreste, apoi sigur o voi pierde si pe asta
va spuneam ca renunt la cultura H darwinii (cu toate ca am avut flori de mai multe ori, ca si la elliptica)
H mitrata parca se adapteaza mai usor la climatul european, am cultivat 3 plante - doua sunt in viata si le merge bine, iar pe una dintre ele am un peduncul urias cu boboci de vreo 3 mm - tineti-mi pumnii, inca nu am vazut flori decat in poze la specia asta (si odata flori uscate in Borneo)
a, mersi Pakeha...atunci voi aduce ceva in completare la coletul tau, in 26 cand voi fi in Cluj...pe cine pot sa sun pt colet ?
asa si Aurelia va fi impacata ca va primi premiu la concurs...
Aurelia, da-mi te rog lista ta de plante, sau scrieti-o in topicul cu colectii, sa stiu ce ai, caci daca tot trebuie sa fac rost de alti butasi, sa incerc sa-ti trimit ceva ce nu ai...
asa si Aurelia va fi impacata ca va primi premiu la concurs...
Aurelia, da-mi te rog lista ta de plante, sau scrieti-o in topicul cu colectii, sa stiu ce ai, caci daca tot trebuie sa fac rost de alti butasi, sa incerc sa-ti trimit ceva ce nu ai...
364148141Carmen a scris:a, mersi Pakeha...atunci voi aduce ceva in completare la coletul tau, in 26 cand voi fi in Cluj...pe cine pot sa sun pt colet ? ...
Carmen astezi a venit avizul!Mâine lua coletul
-
Carmen am primit astazi surpriz mult asteptata!!! Plantele sunt in starea detereorata!Dar am gindit ca a sa fie in starea mai deorabile! Dar totusi o sa fie trei saptamini in drum! Incearca sa le aduci la conditiile! Poate ca la mine avea ceva reusi!
Carmen multumesc frumos pentru plantele si sfagmut! Eu sunt fericita ca am castigat in concurs !
Multumesc frumos toti pentru sustinere! Succes!!!
Carmen multumesc frumos pentru plantele si sfagmut! Eu sunt fericita ca am castigat in concurs !
Multumesc frumos toti pentru sustinere! Succes!!!
-
in sfarsit a ajuns...dar foarte tarziu...
nu stiu ce mai poti salva din plante...pacat de ele...
nu stiu ce mai poti salva din plante...pacat de ele...
Carmen nu plânge! Voi încerca să le salvezeCarmen a scris:...pacat de ele...
Sunt câștigător pentru înrădăcinare ! Acum, și se vedem
-
Pagina 3 din 3 • 1, 2, 3
Subiecte similare
» Experienta inradacinare
» Ce mod de inradacinare a butasilor preferati ?
» Inradacinarea in apa
» Hormoni de inradacinare , banuti de turba
» Hoya aurigueana, Hoya persicina, Hoya valmayoriana
» Ce mod de inradacinare a butasilor preferati ?
» Inradacinarea in apa
» Hormoni de inradacinare , banuti de turba
» Hoya aurigueana, Hoya persicina, Hoya valmayoriana
Pagina 3 din 3
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum