Comanda Hoya Pakeha martie 2010
+12
myosotis
gty
Vernil
Daniel74
ela
Carmen
getama
tinaM
dianatm
miha
vickylucia
Pakeha
16 participan?i
Pagina 10 din 14
Pagina 10 din 14 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14
Re: Comanda Hoya Pakeha martie 2010
aha, am vazut si eu ca frunzele cazute ,galbene, semanau cu cea existenta pe butasul de vitiensis dar nestiind ca ai pus 2 butasi mi-am inchipuit ca e cel pe care-l cautai .....
poate am noroc cu unul din ei
p.s hoya mathilde m-a dat gata, micuta si delicata precum lacunosa dar cu frunzele mai rotunde , nu ocupa spatiu,deja o iubesc!
poate am noroc cu unul din ei
p.s hoya mathilde m-a dat gata, micuta si delicata precum lacunosa dar cu frunzele mai rotunde , nu ocupa spatiu,deja o iubesc!
ela- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1805
Localizare : Galati
Puncte : 481
Data de inscriere : 14/02/2008
deci stim unde a ajuns H filiformis - ma bucur pentru tine, chiar daca va trebui sa mai tai unul neprevazut deja comandat si confirmatvickylucia a scris:Am intrat și eu în posesia plantelor,
La prima trecere în revistă pare să fie totul în ordine, pt că n-am văzut frunze galbene pe nicăieri. Am observat totuși că exista un butaș cu rădăcini fără nici o frunză ( în punga pe care scrie patella și red butons) și mai erau câțiva fără nume, iar pe unul era scris FL- cred că este filiformis
pubicalyx RB avea vreo 4-5 frunzulite mici (vezi poza comerciala)
patella avea o singura frunza si mici radacinute
ela a scris:aha, am vazut si eu ca frunzele cazute ,galbene, semanau cu cea existenta pe butasul de vitiensis dar nestiind ca ai pus 2 butasi mi-am inchipuit ca e cel pe care-l cautai .....
poate am noroc cu unul din ei - daca au radacini, e mai usor, dar trebuie supravegheati indeaproape
ma intreb asa, daca nu cumva renunt sa mai comercializez H vitiensis ? s-a prins la cineva pana acuma ?
p.s hoya mathilde m-a dat gata, micuta si delicata precum lacunosa dar cu frunzele mai rotunde , nu ocupa spatiu,deja o iubesc! asa e ?
sper ca Tina sa aiba succes cu vitiensis-ul;
la noi a fost azi tare cald, deja incep sa imi fac griji din cauza temperaturilor ridicate....oare irian jaya o sa isi mai deschida pedunculii pe care i-a format?
la noi a fost azi tare cald, deja incep sa imi fac griji din cauza temperaturilor ridicate....oare irian jaya o sa isi mai deschida pedunculii pe care i-a format?
ela- Pasionat de Hoya
-
vaporizeaza-i daca poti de mai multe ori pe ziela a scris:sper ca Tina sa aiba succes cu vitiensis-ul;
Vernil,Vicky si Ela au ales curierat ca transport,de asta au ajuns asa repede.Mai am si eu Vitiensis sa vad cum ajunge.
atunci iti urez si tie sa ajunga cu bine butasii
acum ii pulverizez zilnic, sunt in concediu dar de saptamana viitoare...e mai greu( ajung seara acasa)
acum ii pulverizez zilnic, sunt in concediu dar de saptamana viitoare...e mai greu( ajung seara acasa)
ela- Pasionat de Hoya
-
Pakeha a spus:
In ultima vreme temperaturile au oscilat cam mult. Cu riscul de a parea nesimtita, am ales sa stea la butasii la caldura inca 2-3 zile, ca frate-meu nu se pricepe la flori, poate daca ar incepe sa cante (ele, florile). Dar e drept ca nu m-am gandit ca vitiensis e mai sensibila. Si apoi, daca totul ar fi usor, nu ar mai avea nici un ”chichirez”... Voi vedea.
repede a ajuns Cool
nu e nici o H filiformis intre ele, ultimii 3 sunt H vitiensis, cum frunzele erau un pic galbui, am pus cred 2 sau 3 butasi sa creasca sansele
inca o data dovada ca vitiensis calatoreste cam prost, la mine frunzele erau un pic galbui de 6 luni (de la soare), in 3 zile s-au facut praf ... nu e prima oara ca vad asta
in plus i-am pus cu radacini (comandat fara), cred ca trebuie lasati in punga si 1 sau 2 tot se va prinde
daca nici cum nu, va intra in garantie, insa nu stiu cum am putea face, doar un butas si cu radacini si cu vegetatie noua, poate ca ar calatori mai bine ? Neutral
mai e unul la Tina, durata calatoriei va fi si mai lunga ...
In ultima vreme temperaturile au oscilat cam mult. Cu riscul de a parea nesimtita, am ales sa stea la butasii la caldura inca 2-3 zile, ca frate-meu nu se pricepe la flori, poate daca ar incepe sa cante (ele, florile). Dar e drept ca nu m-am gandit ca vitiensis e mai sensibila. Si apoi, daca totul ar fi usor, nu ar mai avea nici un ”chichirez”... Voi vedea.
tinaM- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 659
Localizare : Sibiu
Puncte : 461
Data de inscriere : 03/06/2008
Am găsit în punga cu butașul fără frunze un ciorchine cu frunzuțe mici, care cred că s-au rupt de pe butaș. Problema e cum îl fac să lăstărească și ce fac cu ciorchinele de frunze? Lăstarul de patella are o frunză și l-am găsit, dar lasianzha nu știu care este?
vickylucia- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 591
Puncte : 387
Data de inscriere : 25/05/2008
Multumesc, Ela.
Am vazut pozele cu butasii tai. Eu as face o incercare de genul: o punga din alea mai grosute dar moi la atingere (am observat ca pastreaza mai bine caldura) sau o cutie de inghetata cu ceva perlit, bile de argila, scoarta ca pt orhidee, dar mai marunta olecuta si ceva pamant de flori. Pulverizezi un pic cu apa, asezi butasii peste cateva fire de muschi umezit si mai pui alte cateva fire peste. Alaturi eu pun, de obicei, 1-2 frunze de violeta, fara sa atinga butasii. Pun capacul si, inainte de a-l inchide, suflu aer cald pana se aburesc usor peretii cutiei. Si apoi mai tragi cu ochiul in cutie cand nu mai poti de curiozitate (eu niciodata nu am rezistat mai mult de o zi, cel putin pana ma asiguram ca totul merge spre bine).
Succes!
Am vazut pozele cu butasii tai. Eu as face o incercare de genul: o punga din alea mai grosute dar moi la atingere (am observat ca pastreaza mai bine caldura) sau o cutie de inghetata cu ceva perlit, bile de argila, scoarta ca pt orhidee, dar mai marunta olecuta si ceva pamant de flori. Pulverizezi un pic cu apa, asezi butasii peste cateva fire de muschi umezit si mai pui alte cateva fire peste. Alaturi eu pun, de obicei, 1-2 frunze de violeta, fara sa atinga butasii. Pun capacul si, inainte de a-l inchide, suflu aer cald pana se aburesc usor peretii cutiei. Si apoi mai tragi cu ochiul in cutie cand nu mai poti de curiozitate (eu niciodata nu am rezistat mai mult de o zi, cel putin pana ma asiguram ca totul merge spre bine).
Succes!
tinaM- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 659
Localizare : Sibiu
Puncte : 461
Data de inscriere : 03/06/2008
daca s-au rupt devine un pic mai complicatvickylucia a scris:Am găsit în punga cu butașul fără frunze un ciorchine cu frunzuțe mici, care cred că s-au rupt de pe butaș. Problema e cum îl fac să lăstărească și ce fac cu ciorchinele de frunze? Lăstarul de patella are o frunză și l-am găsit, dar lasianzha nu știu care este?
lasa butasul in punga si cu radacinile pe care le are, sa speram ca mai face o incercare, idem frunzele, dar acolo probabilitatea e sub 5%
lasiantha are o punga cu substrat - nu mai aveam butas cu radacini, asa ca ti-am pus partea de jos a unei plante si am pastrat partea de sus ca butas de pus la inradacinat - daca e bine ingrijit, la toamna ai deja flori (daca nu folosesti lustrant )
tina, am sa incerc si asa cum ma sfatuiesti la unul din ei(oricum am doi butasi )...
ela- Pasionat de Hoya
-
Tina are dreptate, eu unul as incerca la amandoi asaela a scris:tina, am sa incerc si asa cum ma sfatuiesti la unul din ei(oricum am doi butasi )...
vesti bune;a ajuns coletul
la prima vedere toate sunt bine revin cu poze
la Silvia toate sunt bine nu am vazut frunze galbene,doar in punga cu imperialis are 2 frunze galbene care au cazut
la prima vedere toate sunt bine revin cu poze
la Silvia toate sunt bine nu am vazut frunze galbene,doar in punga cu imperialis are 2 frunze galbene care au cazut
Ultima editare efectuata de catre getama in Vin Mar 26, 2010 8:27 pm, editata de 1 ori
ALex am pus și eu banii pt transport în contul mamei tale, dar cum am uitat să iau dimineață suma exactă am depus depus doar....25 RON. Diferența o s-o completez la altă comandă, pt că abia am ajuns acasă și vreau să mă ocup de hoyuțele mele dragi.
vickylucia- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 591
Puncte : 387
Data de inscriere : 25/05/2008
Am primit si eu coletul...a ajuns bine...butasii arata bine toti...sper sa am noroc cu ei de data asta...
Multumesc, Alex...
Multumesc, Alex...
miha- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 875
Varsta : 51
Localizare : CONSTANTA
Puncte : 402
Data de inscriere : 12/04/2008
Am primit si eu coletul, plantele arata excelent. Multumesc
Vernil- Hoya-mon amour
-
Numarul mesajelor : 772
Varsta : 67
Localizare : N 44o29\' E 26o01\'
Puncte : 507
sal , am primit si eu , dar ai uitat sa pui un pic de umezeala in pachet si sper sa nu se fi uscat ca prea verzi par , acum sunt in perlit in minisera , Doamne Ajuta ...
Daniel74- Admirator Hoya
-
Numarul mesajelor : 73
Varsta : 50
Puncte : 73
Data de inscriere : 28/07/2009
Alex,revin cu cateva intrebari:
- la cat timp sa aerisesc pungile?unde le pot expune?temperatura,lumina?
- cum sa procedez cu sphagnumul?parca trebuia zvantat la un anumit interval de timp,nu?
Vreau sa incerc sa le inradacinez in punga si de asta atatea intrebari.Mindorensis,Ariadnae,Vitiensis si Globulifera le-am plantat deja.
- cum sa procedez cu sphagnumul?parca trebuia zvantat la un anumit interval de timp,nu?
Vreau sa incerc sa le inradacinez in punga si de asta atatea intrebari.Mindorensis,Ariadnae,Vitiensis si Globulifera le-am plantat deja.
erau umezite un pic, dar cu racoarea e mai riscant sa fie prea multa umezealaDaniel74 a scris:sal , am primit si eu , dar ai uitat sa pui un pic de umezeala in pachet si sper sa nu se fi uscat ca prea verzi par , acum sunt in perlit in minisera , Doamne Ajuta ...
sa omori o planta gen hoya cu prea multa umiditate e mult mai usor decat cu prea multa uscaciune ...
atentie, punga nu corespunde necesar la toate (kerrii de exemplu se va simti mai bine in apa, multiflora idem)getama a scris:Alex,revin cu cateva intrebari:
aerisit la 2 zile, sfagnumul umed constant prezinta riscuri
atentie de asemenea la mindorensis, a fost inradacinat in apa, asa ca redu treptat umidiatatea
mersi , imperialisul asta e diferit fata de celalalt , sper sa faca flori la fel de frumoase?
Daniel74- Admirator Hoya
-
Numarul mesajelor : 73
Varsta : 50
Puncte : 73
Data de inscriere : 28/07/2009
Am observat ceva la DS-70.Am vazut ca n-are deloc frunze rosii,doar foarte putin pe margini.L-am mai avut dar acum nu stiu sigur daca este sau nu Red Leaf.
se inroseste doar vara la soare + frunzele tinere sunt de asemenea rosiigetama a scris:Am observat ceva la DS-70.Am vazut ca n-are deloc frunze rosii,doar foarte putin pe margini.L-am mai avut dar acum nu stiu sigur daca este sau nu Red Leaf.
Pakeha a scris:se inroseste doar vara la soare + frunzele tinere sunt de asemenea rosiigetama a scris:Am observat ceva la DS-70.Am vazut ca n-are deloc frunze rosii,doar foarte putin pe margini.L-am mai avut dar acum nu stiu sigur daca este sau nu Red Leaf.
multumesc mult!
Pagina 10 din 14 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14
Subiecte similare
» Comanda Hoya Pakeha martie 2011
» Comanda Hoya Pakeha septembrie 2010
» Comanda Hoya pt martie de la Alex
» Hoya la Cluj in martie 2010
» Hoya - comanda din iunie 2010 (?)
» Comanda Hoya Pakeha septembrie 2010
» Comanda Hoya pt martie de la Alex
» Hoya la Cluj in martie 2010
» Hoya - comanda din iunie 2010 (?)