HOYA
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Comenzi anterioare ori posibile - sfaturi si povestea lor

+10
luiza
sorina
dodo
nina
dianatm
Stefana
Carmen
ela
AnaR
Vernil
14 participan?i

Pagina 2 din 5 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul

In jos

Comenzi anterioare ori posibile - sfaturi si povestea lor - Pagina 2 Empty Re: Comenzi anterioare ori posibile - sfaturi si povestea lor

Mesaj Scris de ela Lun Feb 25, 2008 10:04 pm

vernil,ma intereseaza si pe mine comanda de la robsviolet;in f-ctie de ce primesc de la alte doua comenzi s-ar putea sa mai comand si aici(oferta speciala este atragatoare:4+1 gratis)
ela
ela
Pasionat de Hoya

feminin
Numarul mesajelor : 1805
Localizare : Galati
Puncte : 481
Data de inscriere : 14/02/2008

Sus In jos

Comenzi anterioare ori posibile - sfaturi si povestea lor - Pagina 2 Empty Re: Comenzi anterioare ori posibile - sfaturi si povestea lor

Mesaj Scris de AnaR Lun Feb 25, 2008 10:42 pm

Dragelor (si dragilor), stiti cumva cam cat dureaza de la plata facturii pana cand voi primi plantutele de la P. Shirley?
AnaR
AnaR
Pasionat de Hoya

feminin
Numarul mesajelor : 1290
Varsta : 61
Localizare : Montreal, Canada
Puncte : 38
Data de inscriere : 20/02/2008

Sus In jos

Mesaj Scris de Stefana Lun Feb 25, 2008 10:44 pm

La noi anul trecut cand ne-a trimis mail cu cat avem de plata , pachetul cu lastari era pe drum cheers . Am intarziat putin plata (era in perioada lui 1 mai) si am primit practic imediat ce am platit.
Ana, cum ai platit? Noi am achitat prin Western Union.
Stefana
Stefana
Hoyamaniac

feminin
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 70
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008

Sus In jos

Mesaj Scris de Carmen Lun Feb 25, 2008 10:44 pm

Eu stiam ceva de un termen de o saptamana- 10 zile.
Carmen
Carmen
Colectionar Hoya & Adm-Fondator

feminin
Numarul mesajelor : 4669
Varsta : 42
Localizare : printre Hoya
Puncte : 1365
Data de inscriere : 25/01/2008

http://www.hoyas.ro

Sus In jos

Mesaj Scris de AnaR Lun Feb 25, 2008 11:22 pm

Eu am platit prin Pay Pal, cu cartea de credit. Era una din optiuni si cea mai ieftina, in cazul meu. Ce m-a uimit este ca pretul transportului e tare mic, doar vreo 10 euro!

Abia astept sa le primesc!
AnaR
AnaR
Pasionat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Stefana Lun Feb 25, 2008 11:52 pm

Transportul este ieftin, pentru ca fiind relativ putini butasi, i-a trimis ca scrisoare (are volum mai mic decat un pachet). Desi primul pachet primit de mine arata ca vai de lume, "crengutele" n-au avut de suferit, fiind printre ele multe bucatele de polistiren expandat.
In pagina din album se vede cum a fost primul pachet primit de la Paul Shirley:
https://s69.photobucket.com/albums/i53/stefanaboji/Hoya/Lastari%20primiti%20si%20de%20dat/
Stefana
Stefana
Hoyamaniac

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de AnaR Mar Feb 26, 2008 2:19 am

Am vazut, aratau frumos! Nu pareau sa fie afectati de voiaj! Cam in ce perioada a anului i-ai primit si ce s-a intamplat pe urma? sunt vii toti? Am vazut unii in pahar cu apa, neacoperiti cu plastic. Au facut radacini asa?

Te-am bombardat de intrebari, scuze. M-ar ajuta mult daca mi-ai raspunde. Iti multumesc !
AnaR
AnaR
Pasionat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Stefana Mar Feb 26, 2008 12:31 pm

Daca ii pun in apa nu le pun "capac".
Inradacinatul in turba+perlit sau muschi Sphagnum nu-mi reuseste Sad mereu. Astept sa ne intalnim cu Alex sa aflu unde gresesc.
Lastarii primiti in primavara s-au prins, cu exceptia unei H. odorata, dar din cauza caniculei cumplite din vara multi au stagnat si abia acum cresc bine.
Din cei primiti mai tarziu am pierdut H.cummingiana (cred ca butasul nu era OK), inconspicua si inca una dar nu-mi amintesc acum.
Din ce mi-a adus Alex toate sunt bine, chiar si H.archboldiana, care ramasese doar o bucata de tija cu o singura frunza (pusa in amestec de turba+sphagnum autohton). Tot in apa a inradacinat. Eu le am cu apa Razz .
Stefana
Stefana
Hoyamaniac

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de AnaR Mar Feb 26, 2008 5:56 pm

Pare mult mai simplu sa le pui in apa si sa astepti sa faca radacini. As face la fel... Cand le primesc, am inteles ca e bine sa le pun in apa usor indulcita cu miere. Cat ar fi bine sa le las in acea compozitie?
As vrea tare mult sa pot salva cat de multe...
AnaR
AnaR
Pasionat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Stefana Mar Feb 26, 2008 7:51 pm

Depinde numai de cat par de ... "obosite". De la cateva minute la un sfert de ora (unii zic o ora). Dar sa stii ca dupa ce fac radacini in apa si le muti in substratul final, cele formate in apa se vor resorbi si va forma alte radacini pentru substrat solid. Munca dubla pentru plantuta, dar acum primavara sunt in vegetatie deci e OK.
Poate are timp Alex sa ne scrie cum inradacineaza el sunny
Stefana
Stefana
Hoyamaniac

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de AnaR Mar Feb 26, 2008 8:24 pm

Da, ar fi fain sa ne scrie...Eu mi-am cumparat si turba, perlit, vermiculit in ideea ca as putea incerca si asa sa le inradacinez. Cred ca in vreo saptamana ar trebui sa primesc butasii.
Ce chestie...pentru niciuna dintre celelalte plante nu m-am agitat atat! Drept e ca mi-s tare dragi toate, dar pentru hoya am chiar o slabiciune!
AnaR
AnaR
Pasionat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Carmen Mar Feb 26, 2008 8:44 pm

Si eu as mai avea o intrebare pt Pakeha, cand intra:
- poate ne dai niste sfaturi de unde mai putem comanda Hoya, sau de unde te aprovionezi tu.
( sau poate dc iti facem o lista cu ce ne-am dori, ne spui dc e posibil candva, chiar si in toamna sa fie disponibili la tine )
Carmen
Carmen

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Stefana Mar Feb 26, 2008 8:45 pm

Cand o sa te vezi cu lastarii o sa fie si mai si Very Happy
Amestecul pentru inradacinare cred ca l-ai citit si pe hoyas.monforum: 50%turba, 25% perlit, 25%vermiculit.
Stefana
Stefana
Hoyamaniac

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Carmen Mar Feb 26, 2008 8:46 pm

Inca mai caut perlitul, iar vermiculitul ce sa spun ca va fi si mai greu de gasit.. Very Happy Rolling Eyes
Carmen
Carmen

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Stefana Mar Feb 26, 2008 8:59 pm

Nu e chiar obligatoriu: poti pune si nisip pentru drenaj in loc de perlit, iar vermiculit nici eu n-am Basketball
Stefana
Stefana
Hoyamaniac

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de AnaR Mar Feb 26, 2008 10:15 pm

Nu gasiti nicaieri? Ar trebui sa fie magazine specializate sau sere care sa le aiba. Daca ar pleca cineva de aici spre Romania in curand, v-as trimite macar cate un pachet-doua. Nu sunt scumpe si nici grele.
AnaR
AnaR
Pasionat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Carmen Mar Feb 26, 2008 10:19 pm

Esti draguta...da mai cautam pe la noi.
Ar tb sa se gaseasca la sere, etc. Pana in martie fac eu rost.
Multumim de intentie, oricum.
Carmen
Carmen

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de AnaR Mar Feb 26, 2008 10:24 pm

Bine-ar fi sa gasesti aproape, sigur, dar daca nu, mai vorbim oricum. Smile
AnaR
AnaR
Pasionat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Stefana Mier Feb 27, 2008 2:32 pm

Ana, sigur face rost Smile e pe la Oradea o firma dar vindea numai en gros: 100 l geek
Stefana
Stefana
Hoyamaniac

feminin

Sus In jos

Comenzi anterioare ori posibile - sfaturi si povestea lor - Pagina 2 Empty butasi

Mesaj Scris de AnaR Mier Feb 27, 2008 6:00 pm

Salutare! Dragelor si dragilor, am primit butasii! Ieri seara am gasit avizul pentru colet iar diseara voi merge la biroul de posta sa-l ridic.
Sunt tare stresata, as avea mai multe intrebari despre cum sa procedez cu butasii, unele le-ati putea gasi stupid de simple (si ati avea dreptate!) dar e prima oara cand comand o planta, prima oara cand incerc sa inradacinez butasi si in plus e vorba de o planta care mi-e extrem de draga. As vrea sa ma asigur ca procedez corect, chiar daca sunt constienta ca o doza de risc tot exista.

Deci, daca bine am inteles, butasii ii pun in apa calduta amestecata cu miere (o lingura miere/1 litru de apa) si ii las asa pana la vreo 3 ore, in functie de starea lor. [i]Pot sa-i pun pe toti impreuna, intr-un vas mai mare, sau trebuie separati? Ii pun doar cu un capat de tija in apa, sau ii cufund in intregime?[i] (Puteti sa radeti de mine, dar numai 5 minute Smile )

Apoi, daca sunt butasi lungi, pot sa-i tai in doua. Amestec turba, perlitul, vermiculitul, il pun in minisera, plantez butasii, fac un dus intregii chestii, pun capacul fara sa deschid fanta de aerisire si o plasez intr-un loc cu destula lumina si caldura.

E ok?

Multumesc mult de ajutor! Am sa fac poze butasilor si am sa le pun pe forum.
AnaR
AnaR
Pasionat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Carmen Mier Feb 27, 2008 6:29 pm

AnaR, bucura-te ca poti fi singura care se confrunta acum cu intrebari....vei primi in exclusivitate raspunsuri.
Nici nu vreau sa-mi imaginez ce nebunie va fie cand ne-om trezi toti / toate cu lastarii comandati si cand vom incepe cu intrebarile pe rand...
Apoi, noi radem cu tine, niciodata de "cineva" Laughing Cool
Apoi, ce te invidiez ca ai intrat deja in posesia coletului.... Mad Rolling Eyes cheers dar ma bucur pt tine, abia astept sa ajunga si al nostru de la Alex.
Raspunsuri la intrebari o sa-ti ofere mai pertinente restul utilizatorilor, numai sa ajunga pe net, caci au mai multa experienta.
Ce stiu eu sa-ti spun e ca hidratarea inseamna scufundarea intregului lastar in vasul cu apa, nu doar a capatului . Cat despre lastarii prea lungi, depinde mult cred ca de specie, dupa ce vedem pozele, o sa-ti spunem care ar suporta injumatatiri.
Mult succes... sunny flower
Carmen
Carmen

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de AnaR Mier Feb 27, 2008 6:40 pm

Multumesc, Carmen! Pai rad si eu de mine, cand realizez ca ma entuziasmez si stresez de parc-as fi o scolarita indragostita pentru prima oara...

Mi se pare si mie ca le-am primit repede, abia de cateva zile am primit factura si am platit-o! Se poate sa fi trimis P. Shirley factura si coletul in acelasi timp???

Merci mult pentru info despre hidratare. Eu...le-as fi pus cu un capat in apa, ca pe florile taiate...S-apoi sa nu razi de mine? Ba sa razi!
AnaR
AnaR
Pasionat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Carmen Mier Feb 27, 2008 6:43 pm

du-te fa poze, sa "zambrim " si noi la ceva...ca noi mai avem 2 saptamani si ceva pana intram in posesia butasilor...UAU....doar atat? bounce
Carmen
Carmen

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de AnaR Mier Feb 27, 2008 6:49 pm

Da...sigur ca am sa fac poze, numai ca o sa le vedeti doar maine...Fir-ar sa fie de fus orar...
AnaR
AnaR
Pasionat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Stefana Mier Feb 27, 2008 8:54 pm

AnaR a scris:Salutare! Dragelor si dragilor, am primit butasii! Ieri seara am gasit avizul pentru colet iar diseara voi merge la biroul de posta sa-l ridic.
Parca ma vad pe mine acum aproape un an Basketball

Deci, daca bine am inteles, butasii ii pun in apa calduta amestecata cu miere (o lingura miere/1 litru de apa) si ii las asa pana la vreo 3 ore, in functie de starea lor. [i]Pot sa-i pun pe toti impreuna, intr-un vas mai mare, sau trebuie separati? Ii pun doar cu un capat de tija in apa, sau ii cufund in intregime?[i]

le faci o baie scurta de 15 minute daca nu sunt molesiti. Cam mult o lingura la litru. Cred ca ajunge o lingurita Very Happy

Apoi, daca sunt butasi lungi, pot sa-i tai in doua.
eu chiar asa am facut... cresc sansele sa se prinda. Ai grija ca atunci cand tai sa o faci cativa mm deasupra unui nod. Ce ramane deasupra se va usca, cu timpul.

Amestec turba, perlitul, vermiculitul, il pun in minisera, plantez butasii, fac un dus intregii chestii, pun capacul fara sa deschid fanta de aerisire si o plasez intr-un loc cu destula lumina si caldura.
ai grija sa nu-i ineci, un dush mediu, ajunge Smile

Eu o sa ma scol devreme sa vad pozele inainte de a pleca la birou lol!
Stefana
Stefana
Hoyamaniac

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 2 din 5 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum