Hoya la Cluj iunie 2012 ???
+6
Aurelia
IULIANA
vickylucia
poxicuta
andreea
Pakeha
10 participan?i
Pagina 8 din 9
Pagina 8 din 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Hoya la Cluj iunie 2012 ???
Bine lucrat, am vazut ca a sters postarea de pe facebookPakeha a scris:Raspunsul scris lui Valerie :poxicuta a scris:
Valérie Poncelet Christina Karlsson
Bonjour Christina,
J' ai acheté une bouture à Pakeha's sous le nom de H. inconspicua.
Il est en fleurs en ce moment, peux tu me dire si c' est vraiment H. inconspicua, un clone ? ou H. memoria ? SVP? Je te mets un lien pour que tu regardes la plante ! Je te remercie!
http://www.mes-passions-les-orchidees-et-les-hoyas.com/article-floraison-hoya-inconspicua-106475957.html
Valerie
...Hoya inconspicua maintenant
La plante que je t'ai transmis vient 90% sur de Papouasie Nouvelle Guinée, donc ça ne peut pas etre ni Hoya memoria, ni Hoya gracilis, qui viennent toutes les deux des Philippines !
Encore qu'on puisse dire Hoya litoralis, qui vient aussi de PNG, je veux bien ...
Les feuilles de toute cette belle galaxie, comprenant d'autres especes, comme H halophila, sp Haruku, sp Ambon, sp Irian Jaya, sp Maluku, etc ... sont tres proches, parfois plus grandes, parfois avec des formes différentes, parfois avec des tâches, parfois sans ...
Au point que :
J'ai fait part récemment a Dale Kloppenburg de l'idée qu'il devrait avoir une seule espece avec quelques sous-especes et des dizaines de variétés - il m'a répondu que j'ai probablement raison :-)
Je ne connais pas Christina Karlsson, je suis allé voir son site
Bah, c'est bien, elle fait certainement découvrir les hoyas a beaucoup de personnes
Et c'est hônnete, elle n'affirme pas, elle suppose en fonction de ce qu'elle a pu savoir a gauche et a droite (apparement elle n'étudie pas les hoyas, elle les cultive juste)
Donc pour son H. inconspicua, elle le dit elle meme sur son site que c'est une supposition
Maintenant qu'elle t'affirme que ta plante ne l'est pas, il faut étayer cela par une étude approfondie de la description de Hemsley de 1894, jeter un coup d''oeil dans l'herbier, comparer avec d'autres plantes, etc. ...
J'attends donc les résultats avant de me prononcer
Par ailleurs, regarde un peu Hoya memoria / Hoya gracilis dans mon site et tu verras que ce n'est pas la meme plante (et je ne suis pas sur non plus des identifications)
Bonne journée
Alex
Multumesc de sfat, deja am pus-o!Carmen a scris:cred ca nici acum nu-i tarziu sa o pui in plastic... eu tin minte cum am salvat un butas de buotii fara frunze, punandu-i spanghum la noduri si infoliat...
Posibil ca nu-i place caldura.
andreea- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 719
Puncte : 723
Data de inscriere : 05/09/2011
These flowers are very interesting! White colour of flowers is my favourite one.poxicuta a scris:si o noutate:by Torill! Hoya vangviengiensis
Aurelia- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1242
Varsta : 56
Puncte : 1360
Data de inscriere : 02/12/2011
Hi dear hoya lovers
For years I had no melybugs at all in my collection, the quarantaine conditions I made was very strict, even 6 month to be sure
Last Summer-Autumn, one mealybug must escape my survey (probably from a Philippino plant) and I had some "beasts" in the house internal greenhouse
I treated all with Confidor J (imidaclopride) and I never saw other there anymore
But probably when I made cuttings last year, an egg must arrive in my external greenhouse and this Spring (I was in hospital last Winter) I discovered several plants affected (dischorensis, balaensis, surigaoensis, naumanii, lamingtoniae Stripes, ...)
By the way, the mealybugs do not like all the species, some are really "mealybugs aspirators"
Now, I treated all the plants affected 2 times and all the greenhouse 2 times
And as usual, all the cuttings were treated one by one, but the treatment do not kill the eggs and they are very small (it is the reason you must treat several times)
Belive me from my experience, it is easier to protect than to eradicate, a cutting is easier to survey than a whole plant !
I ever treated all the cuttings arriving in my home and put them in quarantaine - I recommend to all people to do the same
For years I had no melybugs at all in my collection, the quarantaine conditions I made was very strict, even 6 month to be sure
Last Summer-Autumn, one mealybug must escape my survey (probably from a Philippino plant) and I had some "beasts" in the house internal greenhouse
I treated all with Confidor J (imidaclopride) and I never saw other there anymore
But probably when I made cuttings last year, an egg must arrive in my external greenhouse and this Spring (I was in hospital last Winter) I discovered several plants affected (dischorensis, balaensis, surigaoensis, naumanii, lamingtoniae Stripes, ...)
By the way, the mealybugs do not like all the species, some are really "mealybugs aspirators"
Now, I treated all the plants affected 2 times and all the greenhouse 2 times
And as usual, all the cuttings were treated one by one, but the treatment do not kill the eggs and they are very small (it is the reason you must treat several times)
Belive me from my experience, it is easier to protect than to eradicate, a cutting is easier to survey than a whole plant !
I ever treated all the cuttings arriving in my home and put them in quarantaine - I recommend to all people to do the same
Hello,hello Alex ! I hope everything will be fine. And it is only сaution . Thank u very much
-
M-am indispus! Uite ce am găsit aziPakeha a scris:
Ultima editare efectuata de catre Aurelia in Mar Iun 12, 2012 9:02 pm, editata de 1 ori
-
-
celata
andreea a scris:Primile vesti despre inradacinare:
Cred ca am perdut-o pe h. celata (pubicalyx aff White Dragon)?
frunzele s-au ingalbenit si au si niste pete maronii. Imi pare f. rau, dar nu o sa ma dau batuta... Nu stiu ce am facut gresit, ca si pe celelalte am pus-o la inradacinat in substrat de cocos.
Cum mai este celata ta?La caldurile din Bucuresti de 38 grade la umbra s-a deteriorat starea celatei mele!
[/quote]
Cum mai este celata ta?La caldurile din Bucuresti de 38 grade la umbra s-a deteriorat starea celatei mele! [/quote]
Si a mea s-a dus cu parere de rau!
Cum mai este celata ta?La caldurile din Bucuresti de 38 grade la umbra s-a deteriorat starea celatei mele! [/quote]
Si a mea s-a dus cu parere de rau!
-
exact despre asta era vorba !
frumoasa poza
din pacate vedeti ce poate rezulta dintr-un singur ou in poza se vede un adult (iesit din oul originar) care a depus oua si din oua au iesit deja noile larve ; daca nu sunt eliminate, in cateva zile vor depune oua la randul lor - si Hoya lamingtonaie e una din preferatele paduchilor lanosi
din fericire, nu e mortal ca alte dracovenii
si pe un butas poate fi mult mai usor de eliminat
Hoya celata
Va spun ce s-a intamplat in Polonia, unde am vandut 3 butasi :
Doua persoane le-au lasat in punga si le merge bine mersi, a treia a pus butasul in sfagnum si au cazut toate frunzele - nu e sgur ca va reusi sa o mai salveze ...
Explicatia e urmatoarea : butasii facuti in punga fac radacini pe toata lungimea tijei si nu preferential la baza
Daca radacinile de pe tija se topesc in lipsa de umezeala fara sa fie inlocuite cu radacini la baza, frunzele nu mai sunt hranite suficient
Solutia buna e sa fie puse in substrat dar cu punga deasupra ca sa se faca radacini la baza progresiv
Cum a facut Aurelia e intr-adevar solutia perfecta !
Eu am pus-o in substrat de cocos si sub punga, nu pot sa-mi explic de ce s-a ingalbenit, poate i-a fost prea cald. Inca nu sunt sigura, poate era necesar sa fac din el butasi mai mici.Pakeha a scris:
Hoya celata
Va spun ce s-a intamplat in Polonia, unde am vandut 3 butasi :
Doua persoane le-au lasat in punga si le merge bine mersi, a treia a pus butasul in sfagnum si au cazut toate frunzele - nu e sgur ca va reusi sa o mai salveze ...
Explicatia e urmatoarea : butasii facuti in punga fac radacini pe toata lungimea tijei si nu preferential la baza
Daca radacinile de pe tija se topesc in lipsa de umezeala fara sa fie inlocuite cu radacini la baza, frunzele nu mai sunt hranite suficient
Solutia buna e sa fie puse in substrat dar cu punga deasupra ca sa se faca radacini la baza progresiv
-
Pakeha a scris:
Hoya celata in schimb e aproape la fel de usor de prins ca Hoya carnosa ...
pe mine m-ai indus in eroare voit, asa ca voi astepta o despagubire !
Cred ca am fost inteles gresitpoxicuta a scris:pe mine m-ai indus in eroare voit, asa ca voi astepta o despagubire !Pakeha a scris:
Hoya celata in schimb e aproape la fel de usor de prins ca Hoya carnosa ...
Sa zicem ca luam un butas de H. carnosa sau H. pubicalyx (venit direct din Asia) si il punem o luna la inradacinat in punga de plastic - va face radacini pe tija
Dupa o luna il luam si ii schimbam conditiile de cultura, sigur se va intampla ceva mai mult sau mai putin negativ (poate va mai aduceti mainte de discutiile de acum 2-3 ani relativ la butasi transferati din apa in alt substrat - poate gaseste cineva subiectul sau subiectele ...)
(la mine de exemplu un butas parca de H fuscomarginata pus din apa, unde avea un "tufis" de radacini, si transferat direct in sfagnum a pierit parca in mai putin de o spatamana )
Cum spuneam, butasii din Polonia de acum 3 saptamani care eu fost tratati corespunzator sunt bine mersi, mai putin unul la care am identificat problema dupa poze (radacinutele cu care a plecat de aici si cu care a ajuns acolo erau stinse dupa cateva zile de stat in caldura si uscaciune)
Butasul trimis in Franta e de asemena ok, iar pe planta mama nu s-a uscat nici o tija
Eu nu stiu ce ati facut voi, daca totul a fost ok sau nu, voi ati spus ca poate a fost prea cald, eu n-am fost acolo sa vad, va cred pe cuvant
Nu am indus in eroare voit pe nimeni, la mine vad ca radacinile de Hoya celata apar in 3-4 zile, planta creste bine, asa ca o consider usor si de prins si de cultivat (butasul de 2 ani are acum peste 50 de frunze, iar butasii facuti anul asta au facut radacini foarte repede)
Ce pot sa spun altceva ?
Insa un gest comercial e posibil ...
Poate daca va fi posibil pentru toamna, sa incerci sa pui in pungi cu ceva timp inainte de a ajunge la noi.Pakeha a scris:
la mine vad ca radacinile de Hoya celata apar in 3-4 zile, planta creste bine, asa ca o consider usor si de prins si de cultivat (butasul de 2 ani are acum peste 50 de frunze, iar butasii facuti anul asta au facut radacini foarte repede)
Ce pot sa spun altceva ?
-
Ok Lilia, intelegandreea a scris:Poate daca va fi posibil pentru toamna, sa incerci sa pui in pungi cu ceva timp inainte de a ajunge la noi.Pakeha a scris:
la mine vad ca radacinile de Hoya celata apar in 3-4 zile, planta creste bine, asa ca o consider usor si de prins si de cultivat (butasul de 2 ani are acum peste 50 de frunze, iar butasii facuti anul asta au facut radacini foarte repede)
Ce pot sa spun altceva ?
Insa de exemplu Miha a spus in primavara ca nu vrea deloc butasi cu radacini (poate a avut si ea experiente negative)
Nu degeaba insist pe experienta care se cladeste nu doar cu succese ci si cu esecuri
Cum spuneam, am constatat si din experienta mea si a altora ca schimbarea de substrat (apa / sfagnum / perlit-vermiculit / aer saturat cu umezeala / hidroponie / etc. ...) se face treptat, daca nu, sanctiunea e de multe ori imediata
De exemplu (tot in posturi mai vechi), din apa in pamant, cea mai buna metoda e saturearea cu apa a pamantului si uscarea progresiva timp de vreo doua saptamani
Din mediu de aer saturat, tot ca exemplu, e mai bine trecut printr-un substrat foarte aerisit, dar pastrand saturatia de umiditate in jur de 90-100% catva timp
Iar temperatura e de asemenea un factor important
Din cate imi spune mama mea, chiar si la Cluj e canicula, ce trebuie sa fie la Chisinau sau Bucuresti ...
Nu zic sa le puneti la frigider, dar in Normandia am sub 10° dimineata si intre 15 si 18° ziua !!!
Iar la inceputul lui iunie am avut chiar 3° intr-o dimineata
Socul termic e echivalent cu cel dinspre Asia spre Europa
Alex, multumim mult de informatiile care ni le dai. Am comandat noi butasi, din proprie dorinta, nu putem avea pretentii. Am primit butasi, plante si intr-o stare mai rea, infectate cu careva boli(nu din Franta). Nu ai ce sa faci, nu toate plantele rezista la stresul care sunt supuse. E clar ca ne pare rau, dar nu ai ce sa faci. Prima comanda au venit butasii in pachete cu umiditate, toti aproape aveau radacini si in scurt timp au mers si in substrat. De aceea am si propus, poate mai bine putin timp de tinut si vin cu radacinute.
In Chisinau e foarte cald, nu ai unde sa te ascunzi in orele amezii si noaptea de inabuseala, tocmai inspre dimineata se racoreste. Asa ca te "invidiem" cu asa temperaturi la voi.
In Chisinau e foarte cald, nu ai unde sa te ascunzi in orele amezii si noaptea de inabuseala, tocmai inspre dimineata se racoreste. Asa ca te "invidiem" cu asa temperaturi la voi.
-
stiu ca a fost si dorinta mea dar acum imi pare rau mai ales ca a fost un butas scump si am facut eforturi sa-l cumpar
Alex mersi pentru aprecirea inalta !Sunt flatata!Pakeha a scris:frumoasa poza
Ultima editare efectuata de catre Aurelia in Lun Iun 25, 2012 8:09 pm, editata de 1 ori
-
-
Aurelia
foarte bine, ma bucur mult !
azi am o zi de recuperare, a trebuit sa lucrez de noapte pentru un proiect complicat
am discutat cu cele doua gradini botanice si nici una nu are posibilitatea de a primi mai mult de 10-20 de plante, trebuie gasit locul, format personalul, etc, ... va dura cel putin un an
cautand alta solutie, mi-a venit ideea urmatoare :
as imparti colectia in doua : jumatate o pastrez (cele mai sensibile), jumatate (cele mai rezistente) i-o dau lui Sylvie, care se va ocupa complet (udat, descalcit, ghivece, tratament, etc. ...)
creem o fundatie pentru comercializare 50%-50% (pentru o intreprindere e prea multa bataie de cap cu contabilitatea)
vor fi doua liste de hoya (fiecare cu a lui), insa vor putea fi platite impreuna (fundatiei) si trimise bineinteles in acelasi colet
creand o fundatie nu poti sa faci profit comercial, insa nici nu e nevoie, caci banii rezultati vor fi reinvestiti in hoya si in calatorii (poate cu asta vom putea merge in Asia impreuna)
deocamdata Sylvie se mai gandeste, week-endul asta am acceptat in mod exceptional doua comenzi (Franta si Spania in total 20 de butasi), le facem impreuna, sa vedem cum merge
azi am o zi de recuperare, a trebuit sa lucrez de noapte pentru un proiect complicat
am discutat cu cele doua gradini botanice si nici una nu are posibilitatea de a primi mai mult de 10-20 de plante, trebuie gasit locul, format personalul, etc, ... va dura cel putin un an
cautand alta solutie, mi-a venit ideea urmatoare :
as imparti colectia in doua : jumatate o pastrez (cele mai sensibile), jumatate (cele mai rezistente) i-o dau lui Sylvie, care se va ocupa complet (udat, descalcit, ghivece, tratament, etc. ...)
creem o fundatie pentru comercializare 50%-50% (pentru o intreprindere e prea multa bataie de cap cu contabilitatea)
vor fi doua liste de hoya (fiecare cu a lui), insa vor putea fi platite impreuna (fundatiei) si trimise bineinteles in acelasi colet
creand o fundatie nu poti sa faci profit comercial, insa nici nu e nevoie, caci banii rezultati vor fi reinvestiti in hoya si in calatorii (poate cu asta vom putea merge in Asia impreuna)
deocamdata Sylvie se mai gandeste, week-endul asta am acceptat in mod exceptional doua comenzi (Franta si Spania in total 20 de butasi), le facem impreuna, sa vedem cum merge
Alex, pot sa te intreb, serviciul tau, al sotiei are vreo legatura cu plantele? Sint de ajuns cunostintele ce le obtii din experienta proprie?
Mie imi trasneste prin cap sa ca ar fi bine sa fac studii in domeniu.
Mie imi trasneste prin cap sa ca ar fi bine sa fac studii in domeniu.
-
Da, e bine ca si Sylvie te sustine, se intereseaza, cunoaste plantele! Asa cred e mai interesant!
-
Alex,MERSI MULTPakeha a scris:Aurelia
-