Comanda Hoya Cluj august 2009
+9
tinaM
myosotis
vivien
getama
Sash
vickylucia
miha
Daniel74
Pakeha
13 participan?i
Pagina 9 din 10
Pagina 9 din 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Comanda Hoya Cluj august 2009
la mine imperialis s-a debarasat de frunza cu un galben superb , tija arata bine , sa speram ca alex are dreptate si se poate sa se prinda si din tija
Daniel74- Admirator Hoya
-
Numarul mesajelor : 73
Varsta : 50
Puncte : 73
Data de inscriere : 28/07/2009
Daniel74 la tine imperialisul era inradacinat?
vivien- Dependent de Hoya
-
Numarul mesajelor : 306
Varsta : 48
Localizare : timisoara
Puncte : 300
Data de inscriere : 11/07/2008
nu mai stiu si acum e riscant sa l scot din perlit dar toate aratau f bine cind au ajuns la mine , calycina la care mi s-a spus ca inradacineaza greu daduse deja mustetile la ea numai in citeva zile de transport
Ultima editare efectuata de catre Daniel74 in Dum Aug 30, 2009 7:26 pm, editata de 1 ori
Daniel74- Admirator Hoya
-
pai daca nu mai sti nu poti sa te uiti ce ai comandat la lista?
-
Am zis ca nu stiu in ce stare era lastarul nu ca nu mai stiu ce am primit prin posta.
Deci Alex situatia e roza la momentul asta
Australis Tenuipes
Calycina
Magnifica
Thompsonii Au radacini si un ghiveci nou
Magnifica frunza arata bine dar inca nu are "musteti"
Imperialis tija arata iarasi bine dar tot fara "musteti"
zi mi daca trebuie sa pun un pet la tija de imperialis ca sa grabesc procesul sau sa o las doar in mediul ei actual
Apropo super chestia cu sphagnum-ul inradacineaza de 3 ori mai repede, cam cit e la tine o mana de sphagnum
Deci Alex situatia e roza la momentul asta
Australis Tenuipes
Calycina
Magnifica
Thompsonii Au radacini si un ghiveci nou
Magnifica frunza arata bine dar inca nu are "musteti"
Imperialis tija arata iarasi bine dar tot fara "musteti"
zi mi daca trebuie sa pun un pet la tija de imperialis ca sa grabesc procesul sau sa o las doar in mediul ei actual
Apropo super chestia cu sphagnum-ul inradacineaza de 3 ori mai repede, cam cit e la tine o mana de sphagnum
Daniel74- Admirator Hoya
-
Scuze ca intervin, Daniel74, cel mai bine pui butasii (cu sau fara radacini) intr-un recipient mic, daca nu ai, improvizeaza din pahare de unica folosinta, apoi un altul deasupra, dar sa aibe cateva orificii pentru aerisire. Garantat se vor prinde/dezvolta rapid.
Vernil- Hoya-mon amour
-
Numarul mesajelor : 772
Varsta : 67
Localizare : N 44o29\' E 26o01\'
Puncte : 507
Data de inscriere : 14/02/2008
mersi vernil s-au prins mare parte dar nu prea am experienta la hoya mai ales ca varietatea imperialis nu prea adora apa
Daniel74- Admirator Hoya
-
nu stiu exact de ce depinde culoarea florilor, as zice de lunima, dar sunt sigur si alti factorivivien a scris:da a avut peduncul si a mai ramas una ,ce sa i fac sa se mai inchida culoearea? depinde de conditiile de mediu soiare etc sau de ce ingrasamint ii pui? te rog spune mi ce sint frunzela alea 2 fara radacina?
cu o poza o sa fie mai usor sa-ti spun ce frunze sunt, le-am pus in colete in ultimul moment, nu mai tin minte
pentru speciile pe care le doresti, nu cred ca vor fi disponibile acum, refac lista week-endul urmator :
https://hoya.forumgratuit.ro/oferte-vanzare-cumparare-hoya-f31/hoya-la-cluj-sept-2009-t708.htm
in loc de H sp Tana island, as putea sa-ti recomand H naumani, nu cred ca sunt multe diferente
idem pentru H cv Iris Marie : H schneii si H paziae sunt foarte asemanatoare
E guppyi si H monetteae nu vor fi inca disponibile, poate la primavara
intr-adevar greseala era pe aviz, mama mea a confirmat, crezand ca am gresit (cum deja uitasem sa scriu Iasi pe alt colet), a modificat cifrele respective, deci scuzevivien a scris:pe mandat era sigur scris gresit, am facut si poza la mandat....bine ca au ajuns cu bine...
cum spui, bine ca a ajuns totusi cu bine
Ultima editare efectuata de catre Pakeha in Lun Aug 31, 2009 2:50 am, editata de 2 ori
inca o data, H imperialis se prinde cel mai bine in muschi sfagnum sau/si perlit, sub recipient aerisit, umiditate si calduraDaniel74 a scris:mersi vernil s-au prins mare parte dar nu prea am experienta la hoya mai ales ca varietatea imperialis nu prea adora apa
din pacate nu am sfagnum de vanzare, pun in colete vara cand e prea cald si risc de calatorie lunga
aici de obicei ne asociem mai multi pentru cumparat si il impartim intre noi, caci se vinde doar la balot
incearca eventual pe internet
schenei am luat o acum ,guppyi si H monetteae cam la ce pret aprox vor fi in primavara, pina in10 euro peste...?
-
-
eu am probleme cu cinnamomifolia(au cazut frunzele si acum tija e putreda),glabra,callistophylla,imperialis... li s-au ingalbenit tijele
au destula ventilare ?getama a scris:eu am probleme cu cinnamomifolia(au cazut frunzele si acum tija e putreda) sper ca nu sp GPS ... ! sunt doar 3 exemplare in circulatie ,glabra,callistophylla,imperialis... li s-au ingalbenit tijele
Pakeha a scris:au destula ventilare ?getama a scris:eu am probleme cu cinnamomifolia(au cazut frunzele si acum tija e putreda) sper ca nu sp GPS ... ! sunt doar 3 exemplare in circulatie ,glabra,callistophylla,imperialis... li s-au ingalbenit tijele
da le ventilez cam la 24 de ore si da acea cinnamomifolia...
Sash- Admirator Hoya
-
Numarul mesajelor : 77
Puncte : 83
Data de inscriere : 07/07/2009
alex, butasul de buotii ( cel despre care mi-ai spus ca o sa vina cu frunzele galbene pt. ca a stat prea mult in soare) cred ca o sa decedeze...frunzele i-au picat imediat dupa ce l-am primit iar tulpina, desi am pus-o in sphagnum si in minisera, nu da pana acum niciun semn! ma gandesc sa comand iar un butas pt. inlocuire in octombrie, daca mai ai disponibili...!
ela- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1805
Localizare : Galati
Puncte : 481
Data de inscriere : 14/02/2008
Am controlat si eu mindorensis-ul la radacina si am constatat ca a murit. Nu am inteles de la ce a facut acele pete pe frunze, inca de a doua zi dupa ce l-am primit, eu l-am pus in substrat din ziua cand l-am primit si i-am pus un pahar de plastic transparent deasupra, deci conditii de minisera a avut.
vickylucia- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 591
Puncte : 387
Data de inscriere : 25/05/2008
cam in cat timp s-a dus ? as zice ca ar putea intra la garantie asa mai la limita
tulpina mai e verde sau deja galbena ?ela a scris:alex, butasul de buotii ( cel despre care mi-ai spus ca o sa vina cu frunzele galbene pt. ca a stat prea mult in soare) cred ca o sa decedeze...frunzele i-au picat imediat dupa ce l-am primit iar tulpina, desi am pus-o in sphagnum si in minisera, nu da pana acum niciun semn! ma gandesc sa comand iar un butas pt. inlocuire in octombrie, daca mai ai disponibili...!
daca zici ca frunzele au picat rapid, l-as inlocui cu altul ca garantie in caz ca decedeaza, deobicei H buotii se prinde foarte usor
poate ca aici e baiul ardeleneste spunand, o planta care are radacini nu are rost sa fie pusa in mini-sera, pare chiar sa putrezeasca daca e prea mare umiditatea, vezi ce-i scriam lui Geta in alt postvickylucia a scris:Am controlat si eu mindorensis-ul la radacina si am constatat ca a murit. Nu am inteles de la ce a facut acele pete pe frunze, inca de a doua zi dupa ce l-am primit, eu l-am pus in substrat din ziua cand l-am primit si i-am pus un pahar de plastic transparent deasupra, deci conditii de minisera a avut.
un butas pot sa zic ca a avut o problema la taiere, dar cand o planta are radacini, in principiu nu are ce sa pateasca asa repede - din cei 3 butasi de mindorensis cu radacini am pastrat unul care e in forma buna ...
Pai... au trecut 10 zile de la primirea pachetului si poza de mai sus.
Tot citind prin topic am senzatia ca imperialisul e una dintre cele mai sensibile la transport/prins, asa e?
Sash- Admirator Hoya
-
Numarul mesajelor : 77
Puncte : 83
Data de inscriere : 07/07/2009
@Vivien (intrebare pe e-mail)
din cate imi amintesc, H nicholsoniae nu avea radacini
din cate imi amintesc, H nicholsoniae nu avea radacini
vanuatuensis si nicholsoniae au frunze noi si lastaresac
-
felicitari, ma bucur sa citesc si vesti bune,vivien a scris:vanuatuensis si nicholsoniae au frunze noi si lastaresac
si si mai tare de poze, sunt utile pentru toata lumea
cu drag numai ca fata nu ma lasa.. revin seara cu poze daca e lumina buna...
-
-
La mine s-au prins in procentaj de 90% si au fost .......destule.In proportie de 70% au lastari, iar celelalte, desi, inca nu au lastari au totusi radacini. Din comanda din august am pierdut doar lamingtoniae( PNG4). imperialis si mindorensis care s-a innegrit de a doua zi cum l-am primit si care am crezut ca va intra la inlocuiri, dar............
vickylucia- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 591
Puncte : 387
Data de inscriere : 25/05/2008
Pagina 9 din 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Subiecte similare
» Hoya la Cluj august 2009
» Comanda Hoya Cluj septembrie 2009
» Hoya la Cluj sept. 2009
» Lista Hoya disponibile Cluj mai 2009
» Lista finala comanda august