Comanda Hoya Cluj august 2009
+9
tinaM
myosotis
vivien
getama
Sash
vickylucia
miha
Daniel74
Pakeha
13 participan?i
Pagina 10 din 10
Pagina 10 din 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Comanda Hoya Cluj august 2009
nu-i rau deloc ! atentie la H naumanii, ca si H subcalva radacinile putrezesc usor,
de exemplu H subcalva era sa pierd o planta uriasa, am salvat doar un butas cu vreo 2-3 frunze, a crescut din nou si dupa cam un an a si inflorit, dar continui sa o supravaghez
si am avut probleme similare si cu H naumanii
uite astea sunt vesti bune care fac placere incet incet se acumuleaza experienta (votam, o trecem pe Vicky de la incepatori la avansati ?)vickylucia a scris:La mine s-au prins in procentaj de 90% si au fost .......destule.In proportie de 70% au lastari, iar celelalte, desi, inca nu au lastari au totusi radacini. Din comanda din august am pierdut doar lamingtoniae( PNG4). imperialis si mindorensis care s-a innegrit de a doua zi cum l-am primit si care am crezut ca va intra la inlocuiri, dar............
bun, nu mai plange, cu toate ca nu intra in garantie, iti inlocuiesc H imperialis ... e ok ?
cu H mindorensis s-a intamplat ceva, poate la transport, nu stiu ...
in orice caz, butasul frate pe care l-am pastrat e bine sanatos
Multumesc, Alex! O sa fiu iar imposibila si o sa te rog sa aiba radacini, pt ca imperiali-ul e dintre cele mai dificile specii de inradacinat.
Adaug la reusita din august si reusita din iunie( 60-70%) ; poate ca sunt pierderi mai multe ,dar eu sunt fericita, pt ca am doua plantute de praetori( au amandoua lastari noi), la fel si plantuta de lasiantha, magnifica cu lastar nou, calicina, cumingiana, ciliata, vanautensis , kerii -cu frunza noua,etc
PS Referitor la inradacinari, daca nu te superi, as propune ca sa fie echitabil:
1euro -butasii 1-10 euro
2 euro- butasii de la 10 -20 euro( sau mai mult)
Adaug la reusita din august si reusita din iunie( 60-70%) ; poate ca sunt pierderi mai multe ,dar eu sunt fericita, pt ca am doua plantute de praetori( au amandoua lastari noi), la fel si plantuta de lasiantha, magnifica cu lastar nou, calicina, cumingiana, ciliata, vanautensis , kerii -cu frunza noua,etc
PS Referitor la inradacinari, daca nu te superi, as propune ca sa fie echitabil:
1euro -butasii 1-10 euro
vickylucia- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 591
Puncte : 387
Data de inscriere : 25/05/2008
Vicky propune Paheka dispune...
la a 2 poza se vede mai bine frunza cea noua stinga si inceputul de lastarire dreapta
la a 2 poza se vede mai bine frunza cea noua stinga si inceputul de lastarire dreapta
vivien- Dependent de Hoya
-
Numarul mesajelor : 306
Varsta : 48
Localizare : timisoara
Puncte : 300
Data de inscriere : 11/07/2008
foarte frumos !vickylucia a scris: Multumesc, Alex! O sa fiu iar imposibila si o sa te rog sa aiba radacini, pt ca imperiali-ul e dintre cele mai dificile specii de inradacinat.
pai nuvickylucia a scris:
1euro -butasii 1-10 euro
surplusul de inradacinare si-l fixeaza fiecare in functie de considerente personale (timp, spatiu) - eu unul prefer sa nu fac butasi cu radacini, pretind ca am butasi de calitate, care se prind usor
am vazut ca la altii poate sa fie 25%, 50% sau chiar 100% ...
as zice deci ca il consider echitabil
Paheka te rog mult de data asta sa nu mai gresesti adresa ca nu ma mai tine inima de emotie
-
-
foarte frumoase !vivien a scris:
@Vicky
cum se spune in franceza, cred ca "mi-am incalcit un pic creioanele" :
pe lista cu ce ai primit in august apare un butas cu radacini de H sp Philippines IPPS 3092
ori, duminica am pus in ghivece 50-60 de plante, unele in apa sau sfagnum si din februarie-martie
ei bine, nu am avut niciodata butas disponibil din specia de mai sus , deci era o eroare pe lista, butasul disponibil era din alta specie
in schimb, dupa amintirile mele vizuale cu ce am impachetat, ar semana cu H sp Amoena
ce diferenta e intre ele, n-as putea sa spun, Philippines nu am vazut inflorit, Amoena in schimb stiu cum arata florile :
http://www.stemmajournal.com/plugins/albums/slideshow/slideshow.html?bgType=3&bgStyle=0D0000
trimite-mi o poza cu butasul sa confirm sau nu
Buna alex , spune mi te rog doua lucruri , la mine imperialis sta asa de cind am primit-o in stagiul de tija , banuiesc ca isi face radacini ,si nu pot umbla acum, deci care e perioada dupa care incepe sa lastareasca .
Si al doilea , la frunza de magnifica ...pai cam aceiasi intrebare ...in cit timp face radacini.
mersi
Si al doilea , la frunza de magnifica ...pai cam aceiasi intrebare ...in cit timp face radacini.
mersi
Daniel74- Admirator Hoya
-
Numarul mesajelor : 73
Varsta : 50
Puncte : 73
Data de inscriere : 28/07/2009
Daniel, butasul de magnifica primit in august, la mine a facut radacinifoarte repede. Cam intr-o saptamana avea niste radacini enorme. Imi pare rau ca nu le-am fotografiat.
butasul poate sa faca asa de repede , dar la frunza ?
Daniel74- Admirator Hoya
-
Numarul mesajelor : 73
Varsta : 50
Puncte : 73
Data de inscriere : 28/07/2009
Pagina 10 din 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Subiecte similare
» Hoya la Cluj august 2009
» Comanda Hoya Cluj septembrie 2009
» Hoya la Cluj sept. 2009
» Lista Hoya disponibile Cluj mai 2009