Comanda Hoya Cluj august 2009
+9
tinaM
myosotis
vivien
getama
Sash
vickylucia
miha
Daniel74
Pakeha
13 participan?i
Pagina 4 din 10
Pagina 4 din 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Comanda Hoya Cluj august 2009
Vivien, am pus un link la Extrasul de cont pe pag. cealalta. Sper ca il puteti deschide.
Pakeha, taxa nu cred ca este Ro-Ro. Mai degraba este pentru transferul intre tarile UE, sau intre banca mea si banca ta.
As vrea sa stiu ce conditii ii oferi lu 'Oxy' de creste asa mult.
Pakeha, taxa nu cred ca este Ro-Ro. Mai degraba este pentru transferul intre tarile UE, sau intre banca mea si banca ta.
As vrea sa stiu ce conditii ii oferi lu 'Oxy' de creste asa mult.
Pai... cred ca poti sa vezi daca taxele/sumele oprite in plus corespund datei platii paypal sau datelor in care au fost depusi banii in cont. Si eu tind sa cred ca bancile din ro au adaugat ceva taxe mai ales daca depunerea banilor in contul tau s-a facut de la o alta banca decat cea la care ai contul... sau poate vreo diferenta de curs valutar... Eventual chiar intreaba la banca de ce a fost retinuta suma x sau y.
Sash- Admirator Hoya
-
Numarul mesajelor : 77
Puncte : 83
Data de inscriere : 07/07/2009
Sumele apar la operatiunea de plata paypal. Este specificat pe extras. Am pus pe pagina 4 link la extrasul de cont.
Pentru depunerea banilor de la alta banca nu se ia comision.
Pentru depunerea la ghiseu IngBank, comisionul este 7.5lei.
Cursul valutar este specificat la fiecare tranzactie, in extrasul de cont.
Am facut plata pentru Ela
Original Transaction
Date Type Status Details Amount
Aug. 17, 2009 Payment For Alexandre Gavrus Completed ... -€14.70 EUR
Related Transactions
Aug. 17, 2009 Charge From Credit Card Completed Details L63.72 RON
Aug. 17, 2009 Currency Conversion Completed Details -L63.72 RON
Aug. 17, 2009 Currency Conversion Completed Details €14.70 EUR
--------------------------------------------------------------------------------
Pentru depunerea banilor de la alta banca nu se ia comision.
Pentru depunerea la ghiseu IngBank, comisionul este 7.5lei.
Cursul valutar este specificat la fiecare tranzactie, in extrasul de cont.
Am facut plata pentru Ela
Original Transaction
Aug. 17, 2009 Payment For Alexandre Gavrus Completed ... -€14.70 EUR
Related Transactions
Aug. 17, 2009 Charge From Credit Card Completed Details L63.72 RON
Aug. 17, 2009 Currency Conversion Completed Details -L63.72 RON
Aug. 17, 2009 Currency Conversion Completed Details €14.70 EUR
--------------------------------------------------------------------------------
multumesc ,myo...am calculat cu 1 leu mai putin( 70 LEI); iti virez diferenta direct din contul meu, ca sa nu mai platesc iar comision asa mare!
ela- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1805
Localizare : Galati
Puncte : 481
Data de inscriere : 14/02/2008
acuma nu mai am eu bani....
vivien- Dependent de Hoya
-
Numarul mesajelor : 306
Varsta : 48
Localizare : timisoara
Puncte : 300
Data de inscriere : 11/07/2008
eu as avea 16,32 ron corect? ca as vrea sa depun azi si sa termin...
-
Myo, am trimis mp.
tinaM- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 659
Localizare : Sibiu
Puncte : 461
Data de inscriere : 03/06/2008
Mymo eu nu pot deschide extrasul de aia te am intrebat daca aia e suma corecta, mi a zis o Getama...daca nu e buna corecteaza te rog si zimi tu
-
intrebare Ela si Getama :
pachetul lui Ela e ridicul de mic (2 butasi din specii mici), mi-e sa nu se piarda ...
nu l-as putea strecura in pachetul lui Geta, cum sunteti amandoua in Galati ?
pachetul lui Ela e ridicul de mic (2 butasi din specii mici), mi-e sa nu se piarda ...
nu l-as putea strecura in pachetul lui Geta, cum sunteti amandoua in Galati ?
Nu mai pune nimic. Da-l incolo de leu, caci pentru leul ala imi ia mie 7,5 lei.ela a scris:multumesc ,myo...am calculat cu 1 leu mai putin( 70 LEI); iti virez diferenta direct din contul meu, ca sa nu mai platesc iar comision asa mare!
Vivi,tu ai 18,32
Incerc sa salvez extrasul in alt format, si ti-l trimit pe mail.
in principiu, si eu cand platesc cu contul PayPal, comisionul e luat doar de la vanzator nu de la mine ca si cumparator (banca mea nu intervine ca entitate doar ulterior, cand transfer sumele de pe PayPal pe contul bancii, si acolo comisionul e zero),myosotis a scris:Pakeha, taxa nu cred ca este Ro-Ro. Mai degraba este pentru transferul intre tarile UE, sau intre banca mea si banca ta.
deci comisionul PayPal e cel care vi l-am comunicat in listele globale, si care corespunde diferentei intre brut si net - calculul a corespuns prelevarii comunicate de PayPal
as zice ca taxa suplimentara e mai degraba pentru transferul de bani intre bancile celor care ti-au trimis banii si banca ta - in iunie, cand a fost trimiterea precedenta, tin minte ca fiecare si-a intrebat banca sa pentru costul transferurilor interne catre banca mamei mele - eu nu m-am preocupat de ele, au fost calculate individual si integrate in transfer
pai cam uit sa o stropesc si are un ghiveci foarte stramtmyosotis a scris:As vrea sa stiu ce conditii ii oferi lu 'Oxy' de creste asa mult.
eu sunt de acord, oricum ma intalneam cu geta
ela- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1805
Localizare : Galati
Puncte : 481
Data de inscriere : 14/02/2008
De acord.Pakeha a scris:
deci comisionul PayPal e cel care vi l-am comunicat in listele globale, si care corespunde diferentei intre brut si net - calculul a corespuns prelevarii comunicate de PayPal.
Pakeha a scris:
as zice ca taxa suplimentara e mai degraba pentru transferul de bani intre bancile celor care ti-au trimis banii si banca ta - in iunie, cand a fost trimiterea precedenta, tin minte ca fiecare si-a intrebat banca sa pentru costul transferurilor interne catre banca mamei mele - eu nu m-am preocupat de ele, au fost calculate individual si integrate in transfer.
Uite ce scrie pe extrasul de cont la una din plati:
"Cumparare POS (Geta)
Nr. card: 42xx xxxx xxxx 6166
Terminal: PAYPAL *KL55555 GB 35314369001
Data: 12-08-2009 Autorizare: XXXXXX
Suma: 697,42 RON (asta a luat paypal)
Suma transmisa de catre banca acceptanta: 169,26 EUR Rata: 4.2909 14/08/2009 726.28 (asta este ce s-a debitat din card)"
Deci, e clar un comision . Nu stiu exact ce inteleg ei prin "banca acceptanta". Cand mai merg in oras, o sa intreb la un sediu Ing, poate ma lamuresc.
Myo ai dreptate - am verificat si eu si in cazul meu paypal-ul a "extras" 72.4 eur pentru plata de 69,3.
In cazul meu diferenta nu-i mare, dar e bine de stiut pe viitor, mai ales cand faci plati pentru/prin altcineva.
In cazul meu diferenta nu-i mare, dar e bine de stiut pe viitor, mai ales cand faci plati pentru/prin altcineva.
Sash- Admirator Hoya
-
Numarul mesajelor : 77
Puncte : 83
Data de inscriere : 07/07/2009
MYO azi iti depun banii cit ai scris tu mai sus
-
As dri si eu un lastar de ephifilium oxipetalus( daca nu e prea tarziu! Nu am mai intrat pe forum pt ca am avut nunta cu baiatul cel mai mare, dar daca mai trebuie bani spuneti! Alex , sper ca mai ai adresa mea?
vickylucia- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 591
Puncte : 387
Data de inscriere : 25/05/2008
avionul a plecat la 15:55 data viitoare ...vickylucia a scris:As dri si eu un lastar de ephifilium oxipetalus( daca nu e prea tarziu!) Alex , sper ca mai ai adresa mea?
toate adresele sunt pe colete si pachetul tau va fi singurul trimis prin Prioripost
singura mica problema e ca nu am mai gasit o H cystiantha cu radacini, am pus un butas fara
ca si compensatie ti-am pus cu radacini H buotii, magnifica si macgillivrayi + un butas suplimentar de H parviflora Pink
@Geta & Ela
am pus punga cu butasii pentru Ela in coletul lui Geta
v-am pus si voua un butas suplimentar de H parviflora Pink, cui il va vrea
@...
am pus 3 frunze mari de H meliflua ssp fraterna si 3 de magnifica prin colete, nu mai stiu exact unde, daca nu le vreti le aruncati ...
in lumina a ceea ce spui tu si confirmat de Sash, e posibil ca bancile din Romania sa se "auto-serveasca" cu un comision "ocult" pentru transferurile intre ei si PayPal (considerat de ei ca entitate bancara "virtuala")myosotis a scris:Deci, e clar un comision . Nu stiu exact ce inteleg ei prin "banca acceptanta". Cand mai merg in oras, o sa intreb la un sediu Ing, poate ma lamuresc.
si probabil ca bancile occidentale nu practica acest comision - in afara de comisionul PayPal aplicat pe vanzari (formula pe care v-am dat-o), transferul intre contul meu bancar si contul meu "virtual" PayPal e gratuit si cand platesc si cand primesc bani
poate ca la sume foarte mici cum a fost cotizatia sau abonamentul nu se simte, dar la sume mai mari trebuie tinut cont
PS : intrebare
diferenta n-o fi legata de schimbul RON / Euro ? nu corespunde cumva diferentei de curs vinzare/cumparare Euro + comision de schimb ? caci la mine contul bancar e in euro, iar plata PayPal e tot in Euro ...
mare grija la despachetare, mai ales pentru incepatori
cand aranjez butasii in cutii, incerc sa-i blochez cat mai mult intre ei ca sa nu se miste si sa nu se rupa pe drum
deci inainte de a scoate butasii din cutie, uitati-va bine cu care trebuie inceput (cam ca la jocul de Marocco )
sunt butasi din specii cu frunze mari care au doar o singura frunza, daca s-ar rupe, prinderea ar fi destul de compromisa
la expedierea cutiilor toate frunzele erau intacte
nu ezitati sa faceti poze pentru un diagnostic in caz de probleme (si mai ales pentru o eventuala inlocuire in caz de deces prematur, necauzat de transport temperatura sau neindemanare )
eu voi fi plecat din 23 pana in 30 august, dar cred ca la hotel este WiFi, imi iau cu mine notebookul
legat de frunze;e de meliflua, ce sa facem cu ele le punem tot in apa sau in ce?
-
sfagnum sau apavivien a scris:legat de frunze;e de meliflua, ce sa facem cu ele le punem tot in apa sau in ce?
gramada de Hoya inante de punerea in colete :
sa nu uit
va spuneam ca am cumparat special pentru voi dintr-un magazin o Hoya compacta Regalis
cei 3 butasi comandati (Geta / Sash / Myosotis) sunt in interiorul coletelor in pungi de plastic, pentru ca nu si-au terminat carantina la mine si pot sa aiba oua de paduchi lanosi (planta mama avea o colectie intreaga, am tratat-o de 2 ori , dar deh, e imbarligata ) - va recomand deci sa-i verificati bine, eventual sa-i tratati si o carantina de vreo 3 luni cel putin
@Sash
nu am fost atent, le-am vazut doar cand le-am pus in colet, ai pe lista cateva plante sensibile : chlorantha, filiformis si intr-o mai mica masura magnifica, imperialis
cum nu stiu cum stai cu experienta de Hoya, as zice sa nu eziti si sa pui intrebari pe forum
personal, recomand pentru toate 4 sfagnumul sau/si perlitul, cu toate ca primele 2 se prind si in apa sau substrat
idem @Daniel, pentru magnifica si imperialis
sa nu uit
va spuneam ca am cumparat special pentru voi dintr-un magazin o Hoya compacta Regalis
cei 3 butasi comandati (Geta / Sash / Myosotis) sunt in interiorul coletelor in pungi de plastic, pentru ca nu si-au terminat carantina la mine si pot sa aiba oua de paduchi lanosi (planta mama avea o colectie intreaga, am tratat-o de 2 ori , dar deh, e imbarligata ) - va recomand deci sa-i verificati bine, eventual sa-i tratati si o carantina de vreo 3 luni cel putin
@Sash
nu am fost atent, le-am vazut doar cand le-am pus in colet, ai pe lista cateva plante sensibile : chlorantha, filiformis si intr-o mai mica masura magnifica, imperialis
cum nu stiu cum stai cu experienta de Hoya, as zice sa nu eziti si sa pui intrebari pe forum
personal, recomand pentru toate 4 sfagnumul sau/si perlitul, cu toate ca primele 2 se prind si in apa sau substrat
idem @Daniel, pentru magnifica si imperialis
Pagina 4 din 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Subiecte similare
» Hoya la Cluj august 2009
» Comanda Hoya Cluj septembrie 2009
» Hoya la Cluj sept. 2009
» Lista Hoya disponibile Cluj mai 2009
» Lista finala comanda august
» Comanda Hoya Cluj septembrie 2009
» Hoya la Cluj sept. 2009
» Lista Hoya disponibile Cluj mai 2009
» Lista finala comanda august