Comanda Hoya Cluj septembrie 2009
+12
tinaM
Johana
vickylucia
ancag
Carmen
ela
dianatm
getama
miha
dodo
vivien
Pakeha
16 participan?i
Pagina 8 din 10
Pagina 8 din 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Comanda Hoya Cluj septembrie 2009
[quote="Pakeha"]
n-am inteles cu H leucorhoda, deocamdata nu e pe lista ta, nici ales, nici la bonus ... !?
Pai, nu mai stiu cred ca la plante alese( nu mai stiu), parca bonusurile le-am acoperit si trebuia sa-ti mai dau 1 euro in plus.
As crede ,totusi, ca e dificila vitelina si propun sa mi-o inradacinezi pt primavara( vine si frigul asa ca e dificil cu dozajul apei).Poate poti sa-mi mai prinzi si vittelinoides meredithii, fraterna si ce sa mai spun de denisii, megalester( e aceeasi cu megalantha?), graveolensis, endauensis, pandurata si.......altele.
Te rog , trece-ma cu leucorhoda si crasicaulis si vezi cat trebuie sa-ti mai dau!
dupa parerea mea nu e greu de prins, in principiu ar trebui sa fie ok - e o specie care face radacini usor si are suficiente rezerve de energie - doar ca trebuie supravegheat de aproape, cum tija e scurta, sa nu ramana uscata (in apa) dar nici sa fie umeda tot timpul (in sfagnum) - en un challengevickylucia a scris:Multumesc, Alex, sper sa se prinda!
Imi doream f mult leucorhoda, dar .......iarasi ai venit cu ispita si.........daca tu crezi ca il pot inradacina; mai bine las la latitudinea ta!
n-am inteles cu H leucorhoda, deocamdata nu e pe lista ta, nici ales, nici la bonus ... !?
Pai, nu mai stiu cred ca la plante alese( nu mai stiu), parca bonusurile le-am acoperit si trebuia sa-ti mai dau 1 euro in plus.
As crede ,totusi, ca e dificila vitelina si propun sa mi-o inradacinezi pt primavara( vine si frigul asa ca e dificil cu dozajul apei).Poate poti sa-mi mai prinzi si vittelinoides meredithii, fraterna si ce sa mai spun de denisii, megalester( e aceeasi cu megalantha?), graveolensis, endauensis, pandurata si.......altele.
Te rog , trece-ma cu leucorhoda si crasicaulis si vezi cat trebuie sa-ti mai dau!
vickylucia- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 591
Puncte : 387
Data de inscriere : 25/05/2008
polenizarea la Hoya nu trebuie sa fie "incrucisata", asa ca mama si tatal pot sa fie aceeasi planta - provin din Hoya lacunosa ssp pallidifloraSash a scris:[Multumesc mult - ma incanta foarte tare faptul ca-s plantute obtinute din seminte dar acuma "buna ziua ai dat si belea ti-ai capatat", respectiv sunt curioasa sa stiu care-i sunt parintii si data nasterii
vickylucia a scris:As crede ,totusi, ca e dificila vitelina si propun sa mi-o inradacinezi pt primavara( vine si frigul asa ca e dificil cu dozajul apei).Poate poti sa-mi mai prinzi si vittelinoides meredithii, fraterna si ce sa mai spun de denisii, megalester( e aceeasi cu megalantha?), graveolensis, endauensis, pandurata si.......altele. mai vorbim prin februarie-martieTe rog , trece-ma cu leucorhoda si crasicaulis si vezi cat trebuie sa-ti mai dau! am notat, voi face calculul pe lista definitiva
Pakeha, cum procedam cu plata ? Daca ii depunem in contul mamei, in lei, la ce curs ? Cum/cand ne trimiti datele ?
listele definitive :
numerele de cont :
daca cineva foloseste PayPal, comisionul care trebuie adaugat se calculeaza cu formula Comision=Ax0,034+0,25E,
unde A e suma de platit + comisionul calculat precedent - cum e o referinta circulara (pentru cei care cunosc programare), trebuie calculat de 2 ori, comisionul din primul calcul se adauga la A, si cu totalul astfel obtinut se mai calculeaza odata (daca nu reusiti, vi-l calculez eu )
daca faceti viramentul in lei, tineti cont de rata de schimb (la cumparari, nu la vanzari) si eventuala evolutie intre data viramentului si data schimabarii banilor, de comisionul bancar (sa fie platit de voi)
@Anca - merita facut un transport rapid doar pentru 7 E ?
numerele de cont :
daca cineva foloseste PayPal, comisionul care trebuie adaugat se calculeaza cu formula Comision=Ax0,034+0,25E,
unde A e suma de platit + comisionul calculat precedent - cum e o referinta circulara (pentru cei care cunosc programare), trebuie calculat de 2 ori, comisionul din primul calcul se adauga la A, si cu totalul astfel obtinut se mai calculeaza odata (daca nu reusiti, vi-l calculez eu )
daca faceti viramentul in lei, tineti cont de rata de schimb (la cumparari, nu la vanzari) si eventuala evolutie intre data viramentului si data schimabarii banilor, de comisionul bancar (sa fie platit de voi)
@Anca - merita facut un transport rapid doar pentru 7 E ?
eventual fa-mi o verificare...eu am de plata 42 Euro ( 41,8 ) ,rezulta ca la suma asta tb sa adaug 1,67 Euro - comision, nu ? deci 44 Euro...
eu le-am rotunjit pt ca nu cred ca paypalul le ia cu virgule...
PAHEKA M TOZER il vroiam ca bonus daca nu s a putut am renuntat la el , au ramas doar cele 2 ca bonus coronaria mica si susuela, te rog recalculeaza , azi as depune banii..
pt restul lumii cu ce valoare calculati euro?
pt restul lumii cu ce valoare calculati euro?
vivien- Dependent de Hoya
-
Numarul mesajelor : 306
Varsta : 48
Localizare : timisoara
Puncte : 300
Data de inscriere : 11/07/2008
okCarmen a scris:eventual fa-mi o verificare...eu am de plata 42 Euro ( 41,8 ) ,rezulta ca la suma asta tb sa adaug 1,67 Euro - comision, nu ? deci 44 Euro...
inregistrat, total 107+2.1+1.41=110.6Evivien a scris:PAHEKA M TOZER il vroiam ca bonus daca nu s a putut am renuntat la el , au ramas doar cele 2 ca bonus coronaria mica si susuela, te rog recalculeaza , azi as depune banii..
conform ultimului tabel mie imi iese 104 totalul plante, fara alte taxe, am omis ceva?
Ultima editare efectuata de catre vivien in Mier Sept 23, 2009 10:47 am, editata de 1 ori
-
Alex, merita am pierdut un colet intreg prin posta romana
ancag- Admirator Hoya
-
Numarul mesajelor : 105
Varsta : 45
Localizare : Iasi
Puncte : 51
Data de inscriere : 21/07/2008
iese 104 E intr-adevar, dar cum bonusul calculat e 13 E, totalul bonusului 16 E, am adaugat 3 E cum mi-ai spusvivien a scris:conform ultimului tabel mie imi iese 104 totalul plante, fara alte taxe, am omis ceva?
deci 104+3=107 E
f lamurita si f multumesc de intelegere
-
Alex eu am de platit 86.8 E. Dupa formula data de tine comisionul imi iese 3.2 E, deci virez in total 90 E (prin paypal). Te rog sa verifici daca e bine ca vreau sa fac viramentul dupa masa.
dodo- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 897
Localizare : Brasov
Puncte : 439
Data de inscriere : 23/02/2008
Alex, multumesc frumos pt tot si, acum ma duc sa pun banii in contul mamei tale
@Anca - merita facut un transport rapid doar pentru 7 E ?[/quote]
Anca, daca doresti curierat rapid il platim impreuna sau asteptam posta romana , pt ca vremea s-a mai racit si cred ca nu vor fi probleme. Chiar si asa coletul tau poate fi inclus intr-al meu, bineinteles daca esti de acord!
@Anca - merita facut un transport rapid doar pentru 7 E ?[/quote]
Anca, daca doresti curierat rapid il platim impreuna sau asteptam posta romana , pt ca vremea s-a mai racit si cred ca nu vor fi probleme. Chiar si asa coletul tau poate fi inclus intr-al meu, bineinteles daca esti de acord!
-
okdodo a scris:Alex eu am de platit 86.8 E. Dupa formula data de tine comisionul imi iese 3.2 E, deci virez in total 90 E (prin paypal). Te rog sa verifici daca e bine ca vreau sa fac viramentul dupa masa.
astept sa-mi spunetivickylucia a scris:Anca, daca doresti curierat rapid il platim impreuna sau asteptam posta romana , pt ca vremea s-a mai racit si cred ca nu vor fi probleme. Chiar si asa coletul tau poate fi inclus intr-al meu, bineinteles daca esti de acord!
alex, butasii mei ii trimiti in coletul pt. geta,da?
ela- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1805
Localizare : Galati
Puncte : 481
Data de inscriere : 14/02/2008
tocmai am efectuat viramentul in contul mentionat!
ela- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1805
Localizare : Galati
Puncte : 481
Data de inscriere : 14/02/2008
Mie mi-a iesit 3.87 comisionul pentru 106,5 euro... Am zis sa virez 111 euro sa fie suma rotunda... astept confirmarea si daca e corect ii virez prin paypal
miha- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 875
Varsta : 51
Localizare : CONSTANTA
Puncte : 402
Data de inscriere : 12/04/2008
Eu am depus in contul mamei tale( Banc Post) ,suma de 934,37 lei ceea cr inseamna contravaloarea a 223,8 e X 41, 750 ( cursul euro) .
Sper ca Anca sa vada mesajul meu, ca sa stii cum trimiti ,exact coletul( daca e curierat trimit diferenta)!
Sper ca Anca sa vada mesajul meu, ca sa stii cum trimiti ,exact coletul( daca e curierat trimit diferenta)!
-
Pana la urma am virat banii in contul in lei al mamei tale suma de 380 lei. (Am calculat la cursul euro de 4,295 lei si am adaugat si comsionul, plus o rezerva).
dodo- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 897
Localizare : Brasov
Puncte : 439
Data de inscriere : 23/02/2008
okela a scris:alex, butasii mei ii trimiti in coletul pt. geta,da?
okmiha a scris:Mie mi-a iesit 3.87 comisionul pentru 106,5 euro... Am zis sa virez 111 euro sa fie suma rotunda... astept confirmarea si daca e corect ii virez prin paypal
vad ca rata schimbului e mai mica decat cea indicata de Dodo (4,295 RON/Euro, acum 5 minute 4,293 RON/Euro) - ma intreb daca nu ai luat rata de vanzare Euro, care e mai mica - iese o diferenta de 6.25 E (in minus)vickylucia a scris:Eu am depus in contul mamei tale( Banc Post) ,suma de 934,37 lei ceea cr inseamna contravaloarea a 223,8 e X 4,1750 ( cursul euro) .
cursul a fost 4.2293 lipseste un 2 din cifre
http://www.cautcursvalutar.ro/
http://www.cautcursvalutar.ro/
-
Am primis banii prin paypal...
miha- Pasionat de Hoya
-
Cursul la care se refera Alex, probabil este cursul pe care il practica banca la vanzarea valutei...in cazul asta euro...
Daca banii vor fi scosi in euro din banca...e normal sa puneti cursul de vanzare euro al bancii respective...eu m-am uitat azi la Banc Post si era vorba de 4,31 ron /euro http://www.banknews.ro/curs_valutar_banci/
Nu stiu daca se mai percepe vreun comision pentru tranzactia asta, de conversie...
Daca banii vor fi scosi in euro din banca...e normal sa puneti cursul de vanzare euro al bancii respective...eu m-am uitat azi la Banc Post si era vorba de 4,31 ron /euro http://www.banknews.ro/curs_valutar_banci/
Nu stiu daca se mai percepe vreun comision pentru tranzactia asta, de conversie...
Ultima editare efectuata de catre miha in Mier Sept 23, 2009 9:39 pm, editata de 1 ori
miha- Pasionat de Hoya
-
Pagina 8 din 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Subiecte similare
» Comanda Hoya Cluj august 2009
» Hoya la Cluj septembrie 2012
» Hoya la Cluj septembrie 2015