Comanda Hoya Cluj septembrie 2009
+12
tinaM
Johana
vickylucia
ancag
Carmen
ela
dianatm
getama
miha
dodo
vivien
Pakeha
16 participan?i
Pagina 9 din 10
Pagina 9 din 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Comanda Hoya Cluj septembrie 2009
vad ca rata schimbului e mai mica decat cea indicata de Dodo (4,295 RON/Euro, acum 5 minute 4,293 RON/Euro) - ma intreb daca nu ai luat rata de vanzare Euro, care e mai mica - iese o diferenta de 6.25 E (in minus) [/quote]
vickylucia- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 591
Puncte : 387
Data de inscriere : 25/05/2008
Eu nu am luat nimic, asa mi-a calculat doamna de la ghiseu; o sa verific si daca sunt probleme se corecteaza!
-
ai dreptate, am gresit euvivien a scris:cursul a fost 4.2293 lipseste un 2 din cifre
http://www.cautcursvalutar.ro/
diferenta ar fi deci sub 3 E
nu stiu cum o sa iasa, vedem cand se va face schimbul RON in Euro, daca diferenta e semnificativa o sa va spun
sintem oameni si gresim cu totii, mai ales dupa cite ai avut de facut cu florile..
vivien- Dependent de Hoya
-
Numarul mesajelor : 306
Varsta : 48
Localizare : timisoara
Puncte : 300
Data de inscriere : 11/07/2008
Pakeha a scris:ai dreptate, am gresit euvivien a scris:cursul a fost 4.2293 lipseste un 2 din cifre
http://www.cautcursvalutar.ro/
diferenta ar fi deci sub 3 E
nu stiu cum o sa iasa, vedem cand se va face schimbul RON in Euro, daca diferenta e semnificativa o sa va spun
Cv-223,8= 9465,17- 934,37, difenta e de vreo 12 Ron , asa ca ........se reglementeaza, maine!
Ultima editare efectuata de catre vickylucia in Mier Sept 23, 2009 10:18 pm, editata de 2 ori
-
Am depus 555 RON in contul mamei. Inclusiv comisionul de 3,5RON al BancPost. Banii vor intra vineri, cel mai devreme.
Eu am depus 82 ron in contul de la bancpost - am rugat-o pe doamna de la ghiseu sa calculeze si am rotunjit in plus. Mi-a spus ca nu trebuie sa platesc nici un fel de comision la depunere, dar m-a intrebat ce reprezinta plata ?! M-am facut ca nu pricep si pana la urma i-am zis ca o datorie si m-a lasat in pace.
La BCR unde am vrut sa depun direct euro mi-au zis ca la depunere percep un comision de 3 euro (nu stiu daca e comision general sau e calculat in functie de suma).
La BCR unde am vrut sa depun direct euro mi-au zis ca la depunere percep un comision de 3 euro (nu stiu daca e comision general sau e calculat in functie de suma).
Sash- Admirator Hoya
-
Numarul mesajelor : 77
Puncte : 83
Data de inscriere : 07/07/2009
am depus si eu 110.6 plus comisionul
vivien- Dependent de Hoya
-
Numarul mesajelor : 306
Varsta : 48
Localizare : timisoara
Puncte : 300
Data de inscriere : 11/07/2008
am primit deja banii de la Diana+Johana si Mihaela, multumesc
PayPal mi-au cerut ieri hartii justificative de domiciliu, card bancar, etc pentru o modificare de cont
dar mi-au spus ca functionarea contului nu va fi perturbata
cred ca oricum doar plata lui Carmen mai trebuie sa ajunga
va rog sa-mi mai spuneti pana deseara daca pun impreuna coletele :
Vicky + Anca
Stefana + Sash (?)
in absenta de raspuns, le pun separat
am inteles ca toti banii pentru contul mamei au fost trimisi in lei
scrieti doar daca cineva i-a trimis in euro
PayPal mi-au cerut ieri hartii justificative de domiciliu, card bancar, etc pentru o modificare de cont
dar mi-au spus ca functionarea contului nu va fi perturbata
cred ca oricum doar plata lui Carmen mai trebuie sa ajunga
Vicky + Anca
Stefana + Sash (?)
in absenta de raspuns, le pun separat
am inteles ca toti banii pentru contul mamei au fost trimisi in lei
scrieti doar daca cineva i-a trimis in euro
Alex, acum pun si eu banutii in contul de lei al mamei tale. Prefer colet independent, pentru ca programul meu e f haotic in ultima perioada si n-as vrea sa incurc pe nimeni. Alex, iti trimit un mail cu adresa pt colet.
ancag- Admirator Hoya
-
Numarul mesajelor : 105
Varsta : 45
Localizare : Iasi
Puncte : 51
Data de inscriere : 21/07/2008
Si eu prefer colet independent ca pana la posta am cum sa ajung, dar mai departe e tare complicat.
Sash- Admirator Hoya
-
mie mi-a aratat ca plata s-a initiat, inca n-am primit mailul cu confirmarea trimiterii ei...
sper sa nu ai pb cu contul de paypal...
Eh, Pakeha, eu am zis pas anul asta la noi butasi de hoya , chiar daca ma interesau cativa din ce ofereai.Pakeha a scris:...
Stefana + Sash (?)
Mai intai vreau sa ii fac mari pe cei pe care ii am acum si sa acumulez experienta.
Stefana- Hoyamaniac
-
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 70
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008
pai notasem pentru tine H kerrii si polyneura, ambii cu radacini !!!Stefana a scris:Eh, Pakeha, eu am zis pas anul asta la noi butasi de hoya , chiar daca ma interesau cativa din ce ofereai.Pakeha a scris:...
Stefana + Sash (?)
Mai intai vreau sa ii fac mari pe cei pe care ii am acum si sa acumulez experienta.
am gresit vreo inregistrare ? nu am timp sa caut unde si cum s-a facut inscrierea, poti sa-mi spui pana deseara
multumesc
am primit o instiintare pe gmail.com despre o trimitere PayPal - dar ca si data trecuta nu poate sa functioneze, caci adresa de PayPal e pe club-internet.fr la identifiantul kl55555 (k de la kilo, l de la litru)Carmen a scris:mie mi-a aratat ca plata s-a initiat, inca n-am primit mailul cu confirmarea trimiterii ei...
cum suma nu va fi debitata, poti sa o refaci linistita pe adresa cealalta
mersi
Nu am pus inca diferenta de bani in contul mamei tale,azi, deoarece am asteptat raspunsul Ancai ( de el depindea daca sa mai depun bani si pt curieratul rapid). Maine dimineata pun banii la banca, iar coletul ramane sa fie trimis prin posta romana.
PS Nu stiu daca mai ai adresa mea!
PS Nu stiu daca mai ai adresa mea!
-
poate ca eu nu am inteles bine formularea din postul initial :Pakeha a scris:pai notasem pentru tine H kerrii si polyneura, ambii cu radacini !!!Stefana a scris:Eh, Pakeha, eu am zis pas anul asta la noi butasi de hoya , chiar daca ma interesau cativa din ce ofereai.Pakeha a scris:...
Stefana + Sash (?)
am gresit vreo inregistrare ? nu am timp sa caut unde si cum s-a facut inscrierea, poti sa-mi spui pana deseara
multumesc
intelesem ca pana atunci ai zis nu, dar cu asta pana la urma ai zis da !Stefana a scris:Si eu care ma tin tare pe pozitii ... ... N-am deschis nici o lista din cele postate de Alex ... pana acu'
Dar taare imi doresc kerrii si polyneura
asa ca le-am pus pe lista inca de la inceput (aveai prioritate la amandoua), cum nu ai infirmat nici una din listele succesive, am crezut ca e ok
butasii sunt deci deja pregatiti, sa-mi spui daca poti pana cel tarziu maine dupa masa daca trimit coletul sau nu ...
Pakeha, ce imi faci?
Pot eu sa zic nu acum ? Siiigur ca le vreau Dar nu stiu cum se procedeaza cu banii: trimit la Cluj mamei tale? Scrie-mi pe PM ce trebuie sa stiu (n-am urmarit discutiile, cum ziceam, ca sa nu fiu tentata).
OK, poate fi un pachet comun cu Sash, ne cunoastem si e o ocazie sa ne mai intalnim si noi la o
Pot eu sa zic nu acum ? Siiigur ca le vreau Dar nu stiu cum se procedeaza cu banii: trimit la Cluj mamei tale? Scrie-mi pe PM ce trebuie sa stiu (n-am urmarit discutiile, cum ziceam, ca sa nu fiu tentata).
OK, poate fi un pachet comun cu Sash, ne cunoastem si e o ocazie sa ne mai intalnim si noi la o
Stefana- Hoyamaniac
-
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 70
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008
)
Stefana uite aici conturile http://www.zimagez.com/zimage/compterogsc09a.php
si aici capatul de tabel de la lista finala
http://www.zimagez.com/zimage/hoyalistpakeha2009-09i1a.php#
Vezi ca cei de la BCR au un comision de 3E la depunere.
Mi-as dori mult sa ne vedem insa eu nu ma pot indeparta prea tare de casa cu bb-ul
Stefana uite aici conturile http://www.zimagez.com/zimage/compterogsc09a.php
si aici capatul de tabel de la lista finala
http://www.zimagez.com/zimage/hoyalistpakeha2009-09i1a.php#
Vezi ca cei de la BCR au un comision de 3E la depunere.
Mi-as dori mult sa ne vedem insa eu nu ma pot indeparta prea tare de casa cu bb-ul
Sash- Admirator Hoya
-
Azi am depus si diferenta-26, 85. Mi-a recalculat Euro, la valoarea de 42.950 RON( se pare mai mare?) ; sper ca de data aceasta sa ma fi achitat1
-
Pakeha ti-am trimis iar, pe kkkk
nu mi-am dat seama ca cealalta nu functioneaza si am uitat ca pe asta trebuia...
nu mi-am dat seama ca cealalta nu functioneaza si am uitat ca pe asta trebuia...
hello
bun, cutia cu coletele e la Cluj, acasa la mama mea
ca deobicei, am jurat din nou ca e ultima data ca trimit asa o cantitate mare deodata (daca stau sa ma gandesc, si cand ma intorc din Borneo jur-promit ca e ultima oara - 2-3 luni mai tarziu incep sa programez calatoria urmatoare - ca in bancul cu "si joia viitoare trebuie sa merg iara ... ")
a fost de nedescris, de vineri dupa masa (mi-am luat o dupa-masa libera, joi lucrasem 12 ore si miercuri 10) pana sambata dimineata, 17 ore incontinuu (adica n-am dormit deloc ) - taiat cam o treime din butasi, scris numele, triat pe specii, verificat listele, cautat butasii precedenti, facut gramajoarele per destinatar, pregatit de drum, repartizate cutiile, ambalat, re-repartizat cutiile, reambalat, scrise adresele, cautat cutie mare, aranjate sa incapa toate, fugit la aeroport
o sa vedeti sunt mici schimbari, mai ales la starea de inradacinare, cateva fara radacini cand erau prevazute cu, respectiv invers, am notat totul, verific si refac o balanta financiara sa vedem daca se echilibreaza sau nu (in plus, la manipulare, am mai rupt cateva radacini )
o s-o scriu pe maine
si interesant pentru experienta generala, cum suntem la sfarsitul verii, cele puse mai repede au facut radacini mai mici decat cele facute mai tarziu, cand seva circula mai bine
am avut mari emotii, cum volumul de pregatire era cam imens (aproape 200 de butasi !!! ), am facut cateva greseli :
am uitat sa pun apa intr-un pahar timp de 3-4 zile, am pus dupa aia, dar radacinile nu s-au dezvoltat cat ar fi trebuit
am lasat un pahar la soare, 2 butasi au raposat (1 polyneura si 1 lobbii), a trebuit sa-i inlocuiesc taind altii (din plante pe care nu vroiam sa le mai tai ), alti catva nu mai aratau prezentabil, i-am inlocuit
si cu toate astea, 1 butas de H polyneura nu arata prea bine, am pus 2 mai slabuti (nu mai stiu, la Stefana sau Miha ?), daca nu supravietuiesc, ii inlocuiesc la primavara (al lui Vivien o ok cu radacini mari)
H lobbii, al lui Geta cu radacini mari, pentru Carmen si Diana butasi noi, fara radacini
astea erau cele mai problematice, pentru restul va scriu mai tarziu
inca un lucru, cum nu mai e canicula, nu prevazusem sfagnum dacat pentru cele ultra-sensibile (H praetorii) si alte 2-3 mai deosebite (chlorantha lui Vivien, multiflora, ...)
cum mi-am spus ca nu e inca frig si drumul va fi relativ scurt (intre 3 si 4 zile, 5 maximum), 90% le-am pus in pungi de plastic cu cateva picaturi de apa, la umiditate 100% mai fac ceva radacini pe drum
nu am gasit a doua cystiantha, nu stiu unde poate fi,
si credeam ca mai aveam un buotii si un imperialis mai bine inradacinate, dar probabil le-am dat la sere la Auteuil, nu mai tin minte
o alta atragere de atentie :
la mine nu sunt deloc paraziti de genul paduchi (doar paianjeni, dar nu din cei rosii care pot ucide, afecteaza doar bobocii fragezi la speciile mai sensibile, la umezeala buna dispar aproape complet + ceva fungus ca mai peste tot ), insa la persoana de la care am obtinut prin schimb obovata si shepherdii, cred ca are paduchi lanosi (pe plante )
nu am vazut paduchi, insa am tratat preventiv butasii cu imidacloprid, va rog sa verificati timp de 2-3 saptamani daca n-au ramas cumva oua
compacta Regalis pentru Geta, v-am mai spus ca vine din comert, avea paduchi, am curatat-o, tratat-o, dar am pus-o in punga separat, recomand carantina (la mine planta e inca in carantina severa)
am tratat de asemenea cu antifungic, petele galben-verzui vin de la asta - de altfel va recomand calduros in functie de conditiile de cultura 2 tratamente pe an : un antifungic (sulfat de cupru de exemplu) + un anti-acarieni
pe mai tarziu
bun, cutia cu coletele e la Cluj, acasa la mama mea
ca deobicei, am jurat din nou ca e ultima data ca trimit asa o cantitate mare deodata (daca stau sa ma gandesc, si cand ma intorc din Borneo jur-promit ca e ultima oara - 2-3 luni mai tarziu incep sa programez calatoria urmatoare - ca in bancul cu "si joia viitoare trebuie sa merg iara ... ")
a fost de nedescris, de vineri dupa masa (mi-am luat o dupa-masa libera, joi lucrasem 12 ore si miercuri 10) pana sambata dimineata, 17 ore incontinuu (adica n-am dormit deloc ) - taiat cam o treime din butasi, scris numele, triat pe specii, verificat listele, cautat butasii precedenti, facut gramajoarele per destinatar, pregatit de drum, repartizate cutiile, ambalat, re-repartizat cutiile, reambalat, scrise adresele, cautat cutie mare, aranjate sa incapa toate, fugit la aeroport
o sa vedeti sunt mici schimbari, mai ales la starea de inradacinare, cateva fara radacini cand erau prevazute cu, respectiv invers, am notat totul, verific si refac o balanta financiara sa vedem daca se echilibreaza sau nu (in plus, la manipulare, am mai rupt cateva radacini )
o s-o scriu pe maine
si interesant pentru experienta generala, cum suntem la sfarsitul verii, cele puse mai repede au facut radacini mai mici decat cele facute mai tarziu, cand seva circula mai bine
am avut mari emotii, cum volumul de pregatire era cam imens (aproape 200 de butasi !!! ), am facut cateva greseli :
am uitat sa pun apa intr-un pahar timp de 3-4 zile, am pus dupa aia, dar radacinile nu s-au dezvoltat cat ar fi trebuit
am lasat un pahar la soare, 2 butasi au raposat (1 polyneura si 1 lobbii), a trebuit sa-i inlocuiesc taind altii (din plante pe care nu vroiam sa le mai tai ), alti catva nu mai aratau prezentabil, i-am inlocuit
si cu toate astea, 1 butas de H polyneura nu arata prea bine, am pus 2 mai slabuti (nu mai stiu, la Stefana sau Miha ?), daca nu supravietuiesc, ii inlocuiesc la primavara (al lui Vivien o ok cu radacini mari)
H lobbii, al lui Geta cu radacini mari, pentru Carmen si Diana butasi noi, fara radacini
astea erau cele mai problematice, pentru restul va scriu mai tarziu
inca un lucru, cum nu mai e canicula, nu prevazusem sfagnum dacat pentru cele ultra-sensibile (H praetorii) si alte 2-3 mai deosebite (chlorantha lui Vivien, multiflora, ...)
cum mi-am spus ca nu e inca frig si drumul va fi relativ scurt (intre 3 si 4 zile, 5 maximum), 90% le-am pus in pungi de plastic cu cateva picaturi de apa, la umiditate 100% mai fac ceva radacini pe drum
nu am gasit a doua cystiantha, nu stiu unde poate fi,
si credeam ca mai aveam un buotii si un imperialis mai bine inradacinate, dar probabil le-am dat la sere la Auteuil, nu mai tin minte
o alta atragere de atentie :
la mine nu sunt deloc paraziti de genul paduchi (doar paianjeni, dar nu din cei rosii care pot ucide, afecteaza doar bobocii fragezi la speciile mai sensibile, la umezeala buna dispar aproape complet + ceva fungus ca mai peste tot ), insa la persoana de la care am obtinut prin schimb obovata si shepherdii, cred ca are paduchi lanosi (pe plante )
nu am vazut paduchi, insa am tratat preventiv butasii cu imidacloprid, va rog sa verificati timp de 2-3 saptamani daca n-au ramas cumva oua
compacta Regalis pentru Geta, v-am mai spus ca vine din comert, avea paduchi, am curatat-o, tratat-o, dar am pus-o in punga separat, recomand carantina (la mine planta e inca in carantina severa)
am tratat de asemenea cu antifungic, petele galben-verzui vin de la asta - de altfel va recomand calduros in functie de conditiile de cultura 2 tratamente pe an : un antifungic (sulfat de cupru de exemplu) + un anti-acarieni
pe mai tarziu
Ultima editare efectuata de catre Pakeha in Dum Sept 27, 2009 1:47 pm, editata de 3 ori
Pagina 9 din 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Subiecte similare
» Comanda Hoya Cluj august 2009
» Hoya la Cluj septembrie 2012
» Hoya la Cluj septembrie 2015
» Hoya la Cluj septembrie 2013
» Comanda Hoya Pakeha septembrie 2010
» Hoya la Cluj septembrie 2012
» Hoya la Cluj septembrie 2015
» Hoya la Cluj septembrie 2013
» Comanda Hoya Pakeha septembrie 2010
Pagina 9 din 10