Lista Pakeha Hoya iunie 2011
+3
poxicuta
madalina
Pakeha
7 participan?i
Pagina 4 din 4
Pagina 4 din 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Lista Pakeha Hoya iunie 2011
Am intrat si eu in posesia butasilor prin bunavointa Poxicutei careia ii multumesc.
Butasii sunt ok deci multumesc si lui Pakeha, am o singura intrebare de incepatoare : ma orientez in functie de cum sunt frunzele crescute ca sa aleg ce capat pun in apa sa faca radacini sau direct in pamant, insa exista cativa butasi care au capatul acela foarte scurt...nu stiu daca reusesc sa explic foarte bine Exista vreo regula cu ce capat ii pun la prins ?
Butasii sunt ok deci multumesc si lui Pakeha, am o singura intrebare de incepatoare : ma orientez in functie de cum sunt frunzele crescute ca sa aleg ce capat pun in apa sa faca radacini sau direct in pamant, insa exista cativa butasi care au capatul acela foarte scurt...nu stiu daca reusesc sa explic foarte bine Exista vreo regula cu ce capat ii pun la prins ?
Ultima editare efectuata de catre madalina in Mar Iul 05, 2011 9:09 pm, editata de 1 ori
madalina- Interesat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 46
Varsta : 49
Localizare : Bucuresti
Puncte : 48
Data de inscriere : 08/06/2011
vickylucia- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 591
Puncte : 387
Data de inscriere : 25/05/2008
-
Madalina
1° trebuie verificat in subiectele mai vechi, hoya poate creste in sus sau in jos, iar frunzele se reorienteaza intoteauna (resupinatie se numeste) - deci lungimea de la nod catre capatul taiat cea mai lunga e josul, cea mai scurta e susul - practic toti butasii tai sunt cu capul in jos
sunt si alte criterii, de exemplu mugurii si tijele noi cresc din nod intotdeauna in sus (ramificare)
2° de cativa ani buni nu mai pun butasii in pamant fara sa fi facut in prealabil radacini in apa, punga de plastic, perlit, sfagnum ... reduc riscurile la minimum
Vicky
mda ... wait and see
umezeala buna, aerisire zilnica, perlit sau echivalent daca ai, temperatura 20-25° C, lumina fara soare direct (ca deobicei)
1° trebuie verificat in subiectele mai vechi, hoya poate creste in sus sau in jos, iar frunzele se reorienteaza intoteauna (resupinatie se numeste) - deci lungimea de la nod catre capatul taiat cea mai lunga e josul, cea mai scurta e susul - practic toti butasii tai sunt cu capul in jos
sunt si alte criterii, de exemplu mugurii si tijele noi cresc din nod intotdeauna in sus (ramificare)
2° de cativa ani buni nu mai pun butasii in pamant fara sa fi facut in prealabil radacini in apa, punga de plastic, perlit, sfagnum ... reduc riscurile la minimum
Vicky
mda ... wait and see
umezeala buna, aerisire zilnica, perlit sau echivalent daca ai, temperatura 20-25° C, lumina fara soare direct (ca deobicei)
Multumesc pentru lamuriri ! am spus ca sunt incepatoare, asa ca trebuie sa ma intelegeti.Am tot citit pe forum insa am nevoie de o perioada foarte lunga de timp sa parcurg absolut tot ce s-a discutat in cativa ani
Si eu ii pun in apa sa faca radacini, asa am prins pana acum toti butasii insa exista si pareri ca plantati direct in pamant se prind mai repede si sigur.Fiecare are pareri in functie de cum a reusit sa-i prinda.
Si eu ii pun in apa sa faca radacini, asa am prins pana acum toti butasii insa exista si pareri ca plantati direct in pamant se prind mai repede si sigur.Fiecare are pareri in functie de cum a reusit sa-i prinda.
-
Am o nelamurire cu butasii pentru Marigogo, am verificat cu lista si trebuiau sa fie 7 ,lipseste wayetii.Vroiam sa -l intreb pe Alex daca a pus si butasul lipsa, ca nu este.
Eu ii cazez pana vine ea din concediu si am pus in apa 6, nu am fost atenta de la inceput cati trebuiau sa fie!
Eu ii cazez pana vine ea din concediu si am pus in apa 6, nu am fost atenta de la inceput cati trebuiau sa fie!
ai dreptate, lipseste si din poza, o sa-l trimit ulteriorpoxicuta a scris:Am o nelamurire cu butasii pentru Marigogo, am verificat cu lista si trebuiau sa fie 7 ,lipseste wayetii.Vroiam sa -l intreb pe Alex daca a pus si butasul lipsa, ca nu este.
Da, daca mai avem o oferta de toamna, poate o sa ai si praetorii sau raman la lasiantha?
o sa fie o oferta si la toamna, in octombrie va veni cineva la Cluj (sau sotia singura sau si eu)poxicuta a scris:Da, daca mai avem o oferta de toamna, poate o sa ai si praetorii sau raman la lasiantha?
deci pentru Marirogo :
sau trimis H wayetii in plic in august,
sau inclus in comanda din toamna (cu scuzele de rigoare)
H praetorii am facut 3 butasi pentru la toamna, dar cum cererea e foarte mare, vor fi a cui ii cere prima/primul (am o cerere chiar acum pentru un butas semi-inradacinat, dar mi se pare riscant de trimis asa ...)
H lasiantha vor fi cel putin 5-6
Plantele cu frunze galbene nu le-am mai putut recupera; primesc despagubire sau...............
vickylucia- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 591
Puncte : 387
Data de inscriere : 25/05/2008
si la mine s-a ingalbenit o frunza la walichii la comanda din martie, dar si-a revenit complet in 2 luni si a facut si frunze noi!
[quote="Pakeha"]
Buna!
Am aparut si eu...Butasul de H. Wayetti poate ramane pana vei trimite comanda din toamna. Ma inscriu si pentru la toamna cu 1 butas de H. Praetorii, daca mai este disponibil vreunul.
poxicuta a scris:
deci pentru Marirogo :
sau trimis H wayetii in plic in august,
sau inclus in comanda din toamna (cu scuzele de rigoare)
Buna!
Am aparut si eu...Butasul de H. Wayetti poate ramane pana vei trimite comanda din toamna. Ma inscriu si pentru la toamna cu 1 butas de H. Praetorii, daca mai este disponibil vreunul.
marirogo- Curios cu privire la Hoya
-
Numarul mesajelor : 23
Puncte : 25
Data de inscriere : 20/06/2011
trebuie sa fim pe pozitii cand apare lista caci nu se fac preinscrieri
Din cei 6 butasi cumparati la aceasta comanda, 5 au facut deja radacini dar ii mai tin in apa sa creasca radacinile mai mult si apoi ii plantez insa Coriacea e pe duca
A avut 6 frunze care s-au ingalbenit pe rand si au cazut, acum a mai ramas cu una singura insa tulpina arata ciudat si nu i-au crescut deloc radacini desi a stat in acelasi vas cu apa cu ceilalti butasi.
Stie cineva daca este o specie care se prinde mai greu sau unde am gresit ?
De sambata am mutat-o singura si i-am pus o punga in cap sa stea la umezeala, dar nu pare prea fericita si cred ca o s-o pierd
A avut 6 frunze care s-au ingalbenit pe rand si au cazut, acum a mai ramas cu una singura insa tulpina arata ciudat si nu i-au crescut deloc radacini desi a stat in acelasi vas cu apa cu ceilalti butasi.
Stie cineva daca este o specie care se prinde mai greu sau unde am gresit ?
De sambata am mutat-o singura si i-am pus o punga in cap sa stea la umezeala, dar nu pare prea fericita si cred ca o s-o pierd
-
Eu am inradacinat o coriacea , daca vrei pot sa incerc eu direct in substrat !
Madalina incearca sa o pui in cocopeat sau muschi intr-o caserola daca tija e sanatoasa, eu am patit la fel cu un lastar de buotii care avea toate frunzele galbene si a facut radacini si frunzulite noi foarte repede.
Am citit aici si am reusit sa-l salvez https://hoya.forumgratuit.ro/t176-evolutia-h-buotii
Am citit aici si am reusit sa-l salvez https://hoya.forumgratuit.ro/t176-evolutia-h-buotii
loreroli- Admirator Hoya
-
Numarul mesajelor : 80
Varsta : 41
Localizare : Cluj
Puncte : 80
Data de inscriere : 28/08/2010
Salvarea hoyei boutii din exemplul de mai sus se intampla in aprilie, la Bucuresti sunt 40 grade C ,eu cred ca nu are nevoie de minisera caci va fierbeeeee!
Am verificat-o acum si tija nu e ok, pare ca s-a maronit de parca s-ar fi uscat desi e absurd pentru ca sta in apa de cand am primit-o.
Poxicuta, daca ai coriacea si poti taia lastar si reusesti sa-l inradacinezi ti-l platesc.
Poxicuta, daca ai coriacea si poti taia lastar si reusesti sa-l inradacinezi ti-l platesc.
-
vedem la toamnavickylucia a scris: Plantele cu frunze galbene nu le-am mai putut recupera; primesc despagubire sau...............
insa ca deobicei, iar ai pierderi mult peste medie ... dar parca ceva mai mici decat datile trecute, nu ?
creste experienta ?
Madalina
cum stiam ca nu ai experienta, ti-am pus un butas intr-adevar gigantic, de cele mai multe ori un singur nod e suficient
ar fi trebuit sa-ti spui pasul mai repede, caci intr-adevar H coriacea face radacini usor in apa in 9 cazuri din 10
insa daca vezi ca nu e bine, cad frunzele si radacinile nu apar dupa o saptamana, trebuie repede scos din apa si pus in punga de plasic cu umiditate, sfagnum sau perlit
punga peste pahar cu apa nu ajuta la nimic
Ieri au ajuns si la mine hoyele, care au stat la Poxicuta pana acum si careia ii multumesc din suflet, pentru ca mi le-a inradacint aproape pe toate !
Toate sunt in ordine si mai astept sa inradacineze linearis.
Multumesc frumos Alex si Vali !
Toate sunt in ordine si mai astept sa inradacineze linearis.
Multumesc frumos Alex si Vali !
marirogo- Curios cu privire la Hoya
-
Numarul mesajelor : 23
Puncte : 25
Data de inscriere : 20/06/2011
Eu am tot un butas de cateva luni!madalina a scris:Am verificat-o acum si tija nu e ok, pare ca s-a maronit de parca s-ar fi uscat desi e absurd pentru ca sta in apa de cand am primit-o.
Sunt foarte ocupata din cauza serviciului si plecata de acasa aproximativ 12 ore pe zi, uneori nici nu reusesc sa intru pe forum de asta n-am apucat sa spun din timp despre coriacea.Asta e, se mai intampla, voi cumpara de la cineva din tara daca se iveste ocazia.Bine macar ca am reusit sa le prind pe celelalte 5, tot e bine pentru o incepatoare ca am prins 5 din 6, nu ?
-
Pagina 4 din 4 • 1, 2, 3, 4
Subiecte similare
» Lista Pakeha's Hoya actualizata iunie 2009
» Comanda Hoya Pakeha martie 2011
» Hoya inflorita in iunie