Hoya bella
+20
Pakeha
dianatm
Iarina
CBogdan
nina
myosotis
tinaM
Johana
dodo
ela
auroradumbr
miha
Simona D.
bibacj
Vernil
liana
bia8
AnaR
Carmen
Stefana
24 participan?i
HOYA :: Hoya :: Hoya de la A la Z
Pagina 8 din 9
Pagina 8 din 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Hoya bella
E variegata Diana? Foarte frumoasa, se pare ca eu nu ma prea descurc cu bella.
dodo- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 897
Localizare : Brasov
Puncte : 439
Data de inscriere : 23/02/2008
Superba Diana! Si miroase si frumos!
Johana- Cronicar Hoya
-
Numarul mesajelor : 403
Varsta : 48
Localizare : Timisoara
Puncte : 172
Data de inscriere : 15/02/2008
Dodo cea inflorita nu e variegata, sunt intradevar in ghiveci 2 bella una normala si una variegata, mi sa parut ca asa rata mai bine de aceea le-am pus impreuna, dar cea care are floare este cea normala nu variegata dar si variegata are acum bobocei deci nu se stie niciodata cand va arat flori si de la ea.
cum tineti h. bella, la lumina sau mai la umbra? o udati rar sau mai des?de cate ori ma uit pe site-uri pt. a gasi conditiile optime pt. cate o specie de hoya, dau de informatii contradictorii( plus ca la ei sunt alte conditii climaterice)....m-am hotarat sa ma ghidez numai dupa experienta colectionarilor din Romania si incep sa imi fac fise dupa sfaturile voastre
ela- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1805
Localizare : Galati
Puncte : 481
Data de inscriere : 14/02/2008
Bella mea e asezata pe un suport picior in fata ferestrei, deci are lumina insa filtrata de perdea. Nu o ud des, cam o data la 5 zile si mi se pare ca ii merge tare bine, s-a dezvoltat foarte mult si e plina de flori. Sigur ca nu sunt eu in masura sa dau sfaturi vis-a-vis de cresterea acestei plante, fiind o incepatoare, dar am observat ca Bellei mele ii place in aceste conditii.
pai daca ai vazut ca ii place atunci nu trebuie sa schimbi nimic....
bella mea e plina de flori cred ca are 25 de floricele si se mai deschis de vreo 2 saptamani e asa...eu o tin pe balcon orientare sud-est chiar langa geam de termopan si pana acum i-a placut (doar ca o ud mai des) cand va veni caldura mai mare atunci probabil o voi muta...
bella mea e plina de flori cred ca are 25 de floricele si se mai deschis de vreo 2 saptamani e asa...eu o tin pe balcon orientare sud-est chiar langa geam de termopan si pana acum i-a placut (doar ca o ud mai des) cand va veni caldura mai mare atunci probabil o voi muta...
bia8- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 867
Localizare : Romania, Oradea
Puncte : 86
Si eu am o scara facuta dint-un perete daramat cam la 1m de geam si acolo sta are lumina destula dar filtrata de jaluzele, o ud mai des cam la 3 zile si o pulverizez cu apa in fiecare zi acum vara, oricum la Timisoara e groaznic de cald.
A crescut foarte bine, nu are mai mult de 6 luni si e crescuta dintr-un butas cu 4 perechi de frunze deci nu foarte mare, cred ca din cauza ca era prea mica nu avea putere sa tina bobocii care ia facut pana acum, dar se pare ca adaca ai rabdare te rasplateste pana la urma cu flori superbe.
Oricum eu am invatat din experinta ca la hoya iti trebuie rabdare multa.
A crescut foarte bine, nu are mai mult de 6 luni si e crescuta dintr-un butas cu 4 perechi de frunze deci nu foarte mare, cred ca din cauza ca era prea mica nu avea putere sa tina bobocii care ia facut pana acum, dar se pare ca adaca ai rabdare te rasplateste pana la urma cu flori superbe.
Oricum eu am invatat din experinta ca la hoya iti trebuie rabdare multa.
bella mea pe care nu am mutat-o de la locul ei pentru ca in primavara pana chiar pe la sfarsitul lui iunie a inflorit continuu, acum stagneaza...oare are nevoie de o pauza sau nu prea i-a mai priit locul pe timpul verii?
bia8- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 867
Localizare : Romania, Oradea
Puncte : 86
In iulie, august, majoritatea plantelor intra intr-un fel de repaos. Cam la fel ca si iarna. Din cauza caldurii excesive.
Si a mea a fost intr-un fel de repaos, dar deja are patru buchetele deschise.
tinaM- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 659
Localizare : Sibiu
Puncte : 461
Data de inscriere : 03/06/2008
exact !myosotis a scris:In iulie, august, majoritatea plantelor intra intr-un fel de repaos. Cam la fel ca si iarna. Din cauza caldurii excesive.
de multe ori in Normandia nu avem vara, anul asta a fost si aici canicula, asa ca pot spera un septembrie-octombrie foarte floricios
bella mea desi are frunzisul in majoritate uscat, are cateva varfuri de tije care nu se opresc din inflorit...cred ca dupa inflorire am sa le tai si sa le inradacinez intr-un ghiveci altfel proportionat...
caci aspectul de uscaciune nu da prea bine la peisaj...
caci aspectul de uscaciune nu da prea bine la peisaj...
Carmen, am pierdut 2 bella mature, au inceput prin frunzis uscat si au continuat pana nu am mai avut ce alege. Acum, in disperare de cauza, am facut nenumarati butasi, am grija ca planta mama sa fie pulverizata zilnic. Se pare ca le place sa stea in aer si umiditate, nu doar caldurica ... Fiecare varietate are specificul ei.
Vernil- Hoya-mon amour
-
Numarul mesajelor : 772
Varsta : 67
Localizare : N 44o29\' E 26o01\'
Puncte : 507
butasul meu (de bella) a avortat....
ela- Pasionat de Hoya
-
..si care este parerea ta despre flori?
ela- Pasionat de Hoya
-
felicitari....vad ca pe fiecare lastar ai flori...sa te bucuri de ele...si la cat mai multe specii inflorite...
Pagina 8 din 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Subiecte similare
» caut sa cumpar Hoya multiflora si Hoya bella...
» HOYA BELLA
» Hoya bella
» Hoya bella
» Variegated Hoya bella
» HOYA BELLA
» Hoya bella
» Hoya bella
» Variegated Hoya bella
HOYA :: Hoya :: Hoya de la A la Z
Pagina 8 din 9
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum