Hoya bella
+20
Pakeha
dianatm
Iarina
CBogdan
nina
myosotis
tinaM
Johana
dodo
ela
auroradumbr
miha
Simona D.
bibacj
Vernil
liana
bia8
AnaR
Carmen
Stefana
24 participan?i
HOYA :: Hoya :: Hoya de la A la Z
Pagina 5 din 9
Pagina 5 din 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Hoya bella
foarte frumoasa si gingasa mi se pare,sa ai cat mai multe flori de la ea:buchet:
bia8- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 867
Localizare : Romania, Oradea
Puncte : 86
Data de inscriere : 15/02/2008
Multumesc, parerea mea este ca e cea mai harnicuta, sa vedem ce spun si fetele...
bibacj- Admirator Hoya
-
Numarul mesajelor : 130
Puncte : 7
Data de inscriere : 14/02/2008
Eu am o bella adulta cumparata si avea numeroase buchetele de floricele care cresc si la un moment dat pica. I-an cazut vreo 3 buchetele. O tineam in geamul care e dupa masa insorit. Acum am muta-o in casa pe etajera. M-am gandit ca poate nu ii place curentul care se creaza cand deschid geamul.
Johana- Cronicar Hoya
-
Numarul mesajelor : 403
Varsta : 48
Localizare : Timisoara
Puncte : 172
Cred ca soarele e de vina, ii place , dar nu asa aproape.
Chiar daca i-au cazut din penduculi, dupa ce se obisnuieste cu locul, si nu mai are factori de stres, va continua sa dezvolte penduculi.
Asa am patit si eu cu o bella, cumparata adulta si in buna stare prin oct 2007, statea pe birou , si mereu cineva o stresa, se atingea cand se mutau dosarele, si cred ca asta a facut-o sa piarda bobocii. In final , vazand ca ceva nu e inregula, am mutat-o afara, pe un pervaz,sub tereasa, unde are soare dimineata pana pe la 10, si acum pe langa faptul ca lastareste iar, pregateste si penduculi...
Mult succes cu ea.
Chiar daca i-au cazut din penduculi, dupa ce se obisnuieste cu locul, si nu mai are factori de stres, va continua sa dezvolte penduculi.
Asa am patit si eu cu o bella, cumparata adulta si in buna stare prin oct 2007, statea pe birou , si mereu cineva o stresa, se atingea cand se mutau dosarele, si cred ca asta a facut-o sa piarda bobocii. In final , vazand ca ceva nu e inregula, am mutat-o afara, pe un pervaz,sub tereasa, unde are soare dimineata pana pe la 10, si acum pe langa faptul ca lastareste iar, pregateste si penduculi...
Mult succes cu ea.
Mersi, Carmen. Are chiar acum un buchetel foarte aproape de ghiveci care pare sa fie ok. Sper sa reziste si sa simt si eu mirosul florilor de bella. oricum, bucata care s-a rupt din ea cand am cumarat-o, am infipt-o intr-un ghiveci, langa hoya ausstralis si s-a prins desi era cam deshidtaratat lastarul.
Johana- Cronicar Hoya
-
bibacj a scris:A inflorit si a mea.
Frumusia foc !
Simona D.- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 689
Varsta : 53
Localizare : Terra / Europe / Romania / Arad
Puncte : 0
Data de inscriere : 04/03/2008
Dar e minunata! Cu adevarat, isi merita numele. Sa va traiasca si la muuulte buchetele!
tinaM- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 659
Localizare : Sibiu
Puncte : 461
Data de inscriere : 03/06/2008
Bella a inflorit de vreo saptamana si la mine. Am desfacut-o asta - iarna de pe scarita. M-am cam chinuit dar am scos-o intreaga. Vad ca florile rezista destul de mult. Am pus-o afara de cateva zile, sub un acoperis de folie intr-un loc usor umbrit.
Bine ca sta in loc umbrit ... nu prea agreeaza soarele, ii place racoarea si aerul umed.
Stefana- Hoyamaniac
-
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 70
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008
Si-a dat drumul si bella mea
Johana- Cronicar Hoya
-
Felicitari!!! Foarte frumoasa...
miha- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 875
Varsta : 51
Localizare : CONSTANTA
Puncte : 402
Data de inscriere : 12/04/2008
ce frumoasa e, superba Johana!!!!!!!!!!!!! La cat mai multe inflorescente!
auroradumbr- Interesat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 43
Varsta : 58
Localizare : Calarasi
Data de inscriere : 16/04/2008
frumoasa foc, johanna! bella ai urcat-o pe scarita, am vazut pe forum lasata sa 'curga', oare cum e mai bine?
a mea e mica deocamdata dar creste destul de repede...
a mea e mica deocamdata dar creste destul de repede...
ela- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1805
Localizare : Galati
Puncte : 481
Ela, pe scarita este planta cand o cumperi. Ca sa o despletesti (ca ti-e mila de ea cand o vezi ce strans este impletita acolo) iti trebuie multa rabdare si dexteritate. Mie imi place mai mult "curgatoare".
Stefana- Hoyamaniac
-
Stefana, ai cunostinta de vreo specie de hoya care trebuie musai urcata pe suport? eu am carnosa pe scarita iar compacta am luat-o curgatoare dar as vrea sa le ofer conditii cat mai propice pt. dezvoltare
ela- Pasionat de Hoya
-
Cred ca experienta ne poate spune care are nevoie de suport si care nu .
Hoya pubicalyx dezvolta niste tije luungi de zeci de cm pe care le infasoara efectiv de ce suport gaseste. Pe ea putem sa o ajutam cu un sistem de sprijin. Sau fungii ori australis.
Altele dezechilibreaza ghiveciul daca le lasam sa creasca luind-o intr-o parte (ex. obscura sau carnosa).
Nici bella, nici thomsonii nu sunt cataratoare si cred ca numai pentru estetica sunt rasucite artificial pe scarita aceea din plastic.
Hoya pubicalyx dezvolta niste tije luungi de zeci de cm pe care le infasoara efectiv de ce suport gaseste. Pe ea putem sa o ajutam cu un sistem de sprijin. Sau fungii ori australis.
Altele dezechilibreaza ghiveciul daca le lasam sa creasca luind-o intr-o parte (ex. obscura sau carnosa).
Nici bella, nici thomsonii nu sunt cataratoare si cred ca numai pentru estetica sunt rasucite artificial pe scarita aceea din plastic.
Stefana- Hoyamaniac
-
multumesc,stefana; butasii mei nu prea au lastari lungi si de aceea am intrebat,exceptie ischonopus-ul pe care si eu l-am infasurat pe un suport rotund(era asa fragila tija si lunga ca mi s-a parut cea mai buna solutie sa se infasoare pe ceva, ceea ce si face cu spor )
ela- Pasionat de Hoya
-
Intr-adevar, asa am cumparat-o pe scarita. E atat de incalcita ca nu cred ca as putea vreodata sa o desfac. Cand am adus-o acasa s-a rupt o crenguta din ea si am pus-o langa o alta hoya. S-a prins si lastarul respectiv si si-a dat drumul.
Johana- Cronicar Hoya
-
Sa-ti traiasca, sa-ti traiasca,
Mare-mare sa iti creasca,
Si mereu sa-ti infloreasca...
tinaM- Pasionat de Hoya
-
Fetelor, de aseara, sunt fericita posesoare a unei bella. Am desfacut-o de pe scarita cu succes, i-am schimbat pamantul (ca puteai stoarce apa din el, nu alta), i-am stropit lastarii; a avut parte si dimineata de o "ploicica" de la stropitoare, are loc umbros si racoros noaptea si dimineata... Nu stiu ce i-ar mai putea lipsi ca sa infloreasca. Oricum, la cum arata, sunt deja indragostita
tinaM- Pasionat de Hoya
-
Ai procedat foarte bine cu frumusica . Vezi sa se zvinte substratul la suprafata inainte sa o uzi din nou (eu o ud acum pe caldurile astea cam la 2-3 zile). Si nu uita: fara apa in farfurioara!
Sa o stapanesti sanatoasa ! Daca nu se vad inca pedunculi la capetele lastarilor, ei nu vor intarzia sa apara.
Sa o stapanesti sanatoasa ! Daca nu se vad inca pedunculi la capetele lastarilor, ei nu vor intarzia sa apara.
Stefana- Hoyamaniac
-
bravo,tina, ce alte hoya mai ai?
ela- Pasionat de Hoya
-
Tina ma bucur pentru tine, si eu as fi fericita daca as avea o asa minunatie de bella. Sa te bucure cu frumusetea ei!
auroradumbr- Interesat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 43
Varsta : 58
Localizare : Calarasi
Data de inscriere : 16/04/2008
Multumesc.
Ela, nu am prea multe, singura adulta este bella. Un butas de carnosa inflorita si inca unul cu pedunculi. Alti trei butasi(frati) cu care trebuie sa trec pe la Identificari, pentru ca au frunzele mai lunguiete. Un butas despre care proprietarul plantei-mama spunea ca face flori roz; si cu asta voi trece pe la Identificari pentru ca mie mi se pare totusi a fi carnosa. Cam atat la capitolul hoya
Ela, nu am prea multe, singura adulta este bella. Un butas de carnosa inflorita si inca unul cu pedunculi. Alti trei butasi(frati) cu care trebuie sa trec pe la Identificari, pentru ca au frunzele mai lunguiete. Un butas despre care proprietarul plantei-mama spunea ca face flori roz; si cu asta voi trece pe la Identificari pentru ca mie mi se pare totusi a fi carnosa. Cam atat la capitolul hoya
tinaM- Pasionat de Hoya
-
Pagina 5 din 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Subiecte similare
» caut sa cumpar Hoya multiflora si Hoya bella...
» HOYA BELLA
» Hoya bella
» Hoya bella
» Variegated Hoya bella
» HOYA BELLA
» Hoya bella
» Hoya bella
» Variegated Hoya bella
HOYA :: Hoya :: Hoya de la A la Z
Pagina 5 din 9
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum