Hoya bella
+20
Pakeha
dianatm
Iarina
CBogdan
nina
myosotis
tinaM
Johana
dodo
ela
auroradumbr
miha
Simona D.
bibacj
Vernil
liana
bia8
AnaR
Carmen
Stefana
24 participan?i
HOYA :: Hoya :: Hoya de la A la Z
Pagina 3 din 9
Pagina 3 din 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Hoya bella
a lacrimioare sunt preferatele mele, am o bella primita de la Carmen (multumesc), dar daca voi gasi si alta va fi a mea categoric.
bia8- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 867
Localizare : Romania, Oradea
Puncte : 86
Data de inscriere : 15/02/2008
Stefana, eu citisem prin diverse locuri ca florile bellei dureaza doua saptamani, dar iti spun ca ale mele au durat cel putin trei! Asadar, te vei mai bucura inca de ele!
E minunata, intr-adevar!
E minunata, intr-adevar!
AnaR- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1290
Varsta : 61
Localizare : Montreal, Canada
Puncte : 38
Data de inscriere : 20/02/2008
Hoya bella din care am tot taiat sa fac butasi cadou a lastarit grozav. Deci i-a placut tunsoarea si acum se face mai deasa. Ca sa nu mai spun ca e mai plina de boboci si cu mai multe sanse de inflorire ca bella sanatoasa, care am luat-o de buna. Deci astea "salvatele" cred ca se pregatesc sa-mi multumeasca in cor. Inclusiv butasii pusi la inradacinat au boboci mari de floare. Abia astept "deschiderea" spectacolului...
Azi am plantat-o si eu. Are 2 inflorescente dar una s-a ingalbenit. Stiu ca inflorescenta nu va rezista dar sunt convinsa ca va aparea alta repede. Care e temperatura minima la care o pot scoate afara? Cred ca acolo se va simti mai bine.
bibacj- Admirator Hoya
-
Numarul mesajelor : 130
Puncte : 7
Data de inscriere : 14/02/2008
Eu cred ca majoritatea speciilor pot suporta pentru scurt timp o minima de cca 10 grade.
De fapt, temperatura scazuta pentru o perioada mai lunga ar fi un pericol daca substratul este umed, putand duce la degradarea radacinilor.
Pentru ca mereu am avut probleme, fiind "mana larga" la udare, acum prefer sa le tin putin mai pe uscat. Chiar si bella suporta regimul asta, o ud doar cand este cam 1 cm de la suprafata pamantului uscat. Eu am scos-o pe balcon de vre-o luna (au fost si temperaturi sub 10 grade noaptea)
De fapt, temperatura scazuta pentru o perioada mai lunga ar fi un pericol daca substratul este umed, putand duce la degradarea radacinilor.
Pentru ca mereu am avut probleme, fiind "mana larga" la udare, acum prefer sa le tin putin mai pe uscat. Chiar si bella suporta regimul asta, o ud doar cand este cam 1 cm de la suprafata pamantului uscat. Eu am scos-o pe balcon de vre-o luna (au fost si temperaturi sub 10 grade noaptea)
Stefana- Hoyamaniac
-
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 70
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008
Si eu am afara o bella mare si ca experiment, un ghiveci cu un lastar. Nu stiu daca e indicat sa scoatem si lastarii mici afara, asta chiar e o problema la care m-am tot gandit. Ca si o concluzie , eu am scos doar dublurile de lastari afara, caci nu stiu cum reactioneaza.
Vreau sa va zic ca 2 din ghivecele salvate de hoya sunt pline de boboci de floare si deja sunt foarte mari...Abia astept sa infloreasca...
Si noi...sa vedem floricelele...,au simtit ...dragostea...acum vine rasplata...
miha- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 875
Varsta : 51
Localizare : CONSTANTA
Puncte : 402
Data de inscriere : 12/04/2008
Uraaa ! Carmen, bella reanimata e o frumusete la propriu:
https://s69.photobucket.com/albums/i53/stefanaboji/
Cea de anul trecut a avut un singur buchetel dar asta de la tine are vreo 8
Fetelor nu v-am trimis, acum, butasii de bella ca inca nu-s inradacinati bine.
https://s69.photobucket.com/albums/i53/stefanaboji/
Cea de anul trecut a avut un singur buchetel dar asta de la tine are vreo 8
Fetelor nu v-am trimis, acum, butasii de bella ca inca nu-s inradacinati bine.
Stefana- Hoyamaniac
-
Asa golasa e bella de la tine ? SI plina de flori ? Cred ca are mai multe flori decat frunze...
Si la mine resuscitatele arata cel mai bine, au la buchetele , abia astept sa se deschida...da ce le-ai facut de au inflorit mai repede decat la mine , mai ales ca a ta s-a si plimbat cu posta romana... E o scumpa, garantat e cea mai usor de ingrijit Hoya.
Si la mine resuscitatele arata cel mai bine, au la buchetele , abia astept sa se deschida...da ce le-ai facut de au inflorit mai repede decat la mine , mai ales ca a ta s-a si plimbat cu posta romana... E o scumpa, garantat e cea mai usor de ingrijit Hoya.
E golasa ca am taiat butasi sa-i pun la prins. Butasii pe care ii ofeream la donatii si care, unii au bobocei (alt motiv ca nu i-am trimis, plus ca mi se par si firavi, acum) iar altii nu misca deloc (dar nici n-au murit).
Doar butasii din tulpina mai deshidratata nu au rezistat aproape niciunul.
Din ghiveciul de la tine am scos 2 plante zdravene si una deshidratata. Si din cauza asta pare rara . E doar una din 3.
Doar butasii din tulpina mai deshidratata nu au rezistat aproape niciunul.
Din ghiveciul de la tine am scos 2 plante zdravene si una deshidratata. Si din cauza asta pare rara . E doar una din 3.
Stefana- Hoyamaniac
-
Merita premiul pentru cea mai harnicuta Hoya Ce de flori ....
Simona D.- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 689
Varsta : 53
Localizare : Terra / Europe / Romania / Arad
Puncte : 0
Data de inscriere : 04/03/2008
De asta ce ziceti?
E un butas taiat din hoya de la Carmen, aproape deshidratat si care nu credeam ca va duce la inflorire boboceii pe care ii avea. Si sa stiti ca eu nu le-am facut nimic deosebit la butasi: i-am pus in apa au facut radacinute si i-am plantat in turba+perlit. Deci nu eu merit felicitari ci plantuta asta care este o luptatoare .
E un butas taiat din hoya de la Carmen, aproape deshidratat si care nu credeam ca va duce la inflorire boboceii pe care ii avea. Si sa stiti ca eu nu le-am facut nimic deosebit la butasi: i-am pus in apa au facut radacinute si i-am plantat in turba+perlit. Deci nu eu merit felicitari ci plantuta asta care este o luptatoare .
Stefana- Hoyamaniac
-
Ba da Stefana meriti mii de felicitari. Fara tine nu ar fi trait ce sa mai zicem de inflorit...
bibacj- Admirator Hoya
-
Numarul mesajelor : 130
Puncte : 7
Data de inscriere : 14/02/2008
Ce frumoase sunt plantele voastre de Hoya bella si ce de flori au facut.Tare vrednice! La cat mai multe flori!
auroradumbr- Interesat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 43
Varsta : 58
Localizare : Calarasi
Data de inscriere : 16/04/2008
A inflorit bella. E prima mea Hoya inflorita, si daca in poze mi se pareau superbe florile, in realitate sunt un vis...
Va doresc si voua multe flori la Hoya.
Chiar azi n-am aparatul la mine, pana maine imaginati-va ce frumoasa e din descrierea mea...gingasa, pura, ce mai, e superba...
Va doresc si voua multe flori la Hoya.
Chiar azi n-am aparatul la mine, pana maine imaginati-va ce frumoasa e din descrierea mea...gingasa, pura, ce mai, e superba...
bravo Carmen, ma bucur pentru tine!!!!!!!!!!!!
-
Bravo! Abia astept sa vad pozele! Sa-ti traiasca floricelele! Si asteapta-te sa nu se opreasca degraba din inflorit bella ta! A mea, din martie tot infloreste, cad florile, se deschid altele, samd.
AnaR- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1290
Varsta : 61
Localizare : Montreal, Canada
Puncte : 38
Data de inscriere : 20/02/2008
Vai ce minunatie fetelor!!! De-abia astept sa am si eu una!!!!!
-
Felicitari Carmen!!! Stia ea ca azi e sarbatoare ..a vrut sa-ti faca o bucurie...
miha- Pasionat de Hoya
-
Hey Carmen , merita sarbatorita prima floare de Hoya
Ma bucur pentru tine si astept sa o vad pe frumusica in poze
Ma bucur pentru tine si astept sa o vad pe frumusica in poze
Simona D.- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 689
Varsta : 53
Localizare : Terra / Europe / Romania / Arad
Data de inscriere : 04/03/2008
Stefana- Hoyamaniac
-
Superba intr-adevar...si din frumusica asta ne faci si pe noi fericite ...Multumim Carmen , multumim Stefana... cu voi...nu putem sa nu iubim hoya...
miha- Pasionat de Hoya
-
Ce minunata e , Stefana!!!!!!!
La cat mai multe flori!
La cat mai multe flori!
-
Pagina 3 din 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Subiecte similare
» caut sa cumpar Hoya multiflora si Hoya bella...
» HOYA BELLA
» Hoya bella
» Hoya bella
» Variegated Hoya bella
» HOYA BELLA
» Hoya bella
» Hoya bella
» Variegated Hoya bella
HOYA :: Hoya :: Hoya de la A la Z
Pagina 3 din 9
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum