HOYA
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Bilantul comenzii din sept 2009

+12
Stefana
Johana
vickylucia
miha
Sash
Carmen
vivien
tinaM
Pakeha
dodo
getama
ancag
16 participan?i

Pagina 8 din 9 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Urmatorul

In jos

Bilantul comenzii din sept 2009 - Pagina 8 Empty Re: Bilantul comenzii din sept 2009

Mesaj Scris de Carmen Dum Noi 01, 2009 10:43 am

si eu sunt fericita pt ca praetorii nu a murit ...mai are inca o frunza mare desi e jumate galbena,insa se tine bine de tija...apoi i-a crescut o frunzulita mica in varf...
Alex, cat sa o mai tin la minisera?
Carmen
Carmen
Colectionar Hoya & Adm-Fondator

feminin
Numarul mesajelor : 4669
Varsta : 42
Localizare : printre Hoya
Puncte : 1365
Data de inscriere : 25/01/2008

http://www.hoyas.ro

Sus In jos

Bilantul comenzii din sept 2009 - Pagina 8 Empty Re: Bilantul comenzii din sept 2009

Mesaj Scris de getama Dum Noi 01, 2009 11:41 am

Carmen,felicitari,experienta si-a spus cuvantul,ma bucur pt tine si sper sa am si eu norocul de a o avea Smile
getama
getama
Pasionat de Hoya

feminin
Numarul mesajelor : 656
Localizare : Galati
Puncte : 689
Data de inscriere : 25/05/2009

http://getama.sunphoto.ro

Sus In jos

Mesaj Scris de vickylucia Dum Noi 01, 2009 2:54 pm

Sfatul meu , este, ca ar fi bine sa o lasi in minisera , macar, pana la primavara!
Ale mele asa le tin si le merge bine ; doar lasiantha vad ca imi face probleme.
vickylucia
vickylucia
Pasionat de Hoya

feminin
Numarul mesajelor : 591
Puncte : 387
Data de inscriere : 25/05/2008

Sus In jos

Mesaj Scris de getama Lun Noi 09, 2009 9:12 pm

Am plantat astazi Cinnamomifolia bounce.A venit cu o singura frunza pe care inca o are sunny si e foarte riguroasa,am sperante mari cu ea,sa vad intr-o zi florile.
getama
getama
Pasionat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Pakeha Lun Noi 09, 2009 11:59 pm

Carmen a scris:si eu sunt fericita pt ca praetorii nu a murit ...mai are inca o frunza mare desi e jumate galbena,insa se tine bine de tija...apoi i-a crescut o frunzulita mica in varf...
Alex, cat sa o mai tin la minisera?
speciile gen praetorii & lasiantha le scot din minisera treptat, gen inceput cu o ora pe zi si in 2 saptamani iese de tot
in principiu cresc si infloresc bine in sufragerie
vickylucia a scris:Sfatul meu , este, ca ar fi bine sa o lasi in minisera , macar, pana la primavara!
Ale mele asa le tin si le merge bine ; doar lasiantha vad ca imi face probleme.
ce probleme ai cu lasiantha ?
Pakeha
Pakeha
Colectionar Hoya

masculin
Numarul mesajelor : 3961
Varsta : 63
Localizare : Normandie / France
Puncte : 3872
Data de inscriere : 23/02/2008

http://www.pakehas-hoya.com/index.php

Sus In jos

Mesaj Scris de vickylucia Mar Noi 10, 2009 1:06 pm

I-au cazut frunzele, iar la varf s-a uscat si tulpina! Deocamdata sta asa( cca 2 saptamani) si nu am intervenit. Crezi ca ar fi bine sa o scot din pamant?
vickylucia
vickylucia
Pasionat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Daniel74 Mier Noi 25, 2009 9:47 pm

Alex din greseala am comis o eroare uitand sa ud perlitul la imperialis , si chiar daca inradacinase si se pregatea un mugure am pierdut butasul.
Mai ai vreunul disponibil sau altcineva Sad
Daniel74
Daniel74
Admirator Hoya

masculin
Numarul mesajelor : 73
Varsta : 50
Puncte : 73
Data de inscriere : 28/07/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de Pakeha Mier Noi 25, 2009 9:56 pm

vickylucia a scris:I-au cazut frunzele, iar la varf s-a uscat si tulpina! Deocamdata sta asa( cca 2 saptamani) si nu am intervenit. Crezi ca ar fi bine sa o scot din pamant?
scuze, nu vazusem mesajul
poti sa faci o poza ? fara poza nu prea stiu ce sa-ti spun
Daniel74 a scris:Alex din greseala am comis o eroare uitand sa ud perlitul la imperialis , si chiar daca inradacinase si se pregatea un mugure am pierdut butasul.
Mai ai vreunul disponibil sau altcineva Sad
la primavara, acum e deja prea frig
daca ati stii ... din cele vreo 80 de seminte de H imperialis au iesit 80 de plantute de imperialis (what else ? Laughing )
au deja cam 10 cm fiecare, cu frunzulite de pana in 5-6 cm
Pakeha
Pakeha
Colectionar Hoya

masculin

Sus In jos

Mesaj Scris de Daniel74 Mier Noi 25, 2009 9:59 pm

k alex cum zici la noi oricum cred ca iesim la plaja de craciun daca merge asa.
Sa mi tii si mie una din plantute sau ce recomanzi tu.
Cele din seminte sunt Rauschii ?
Daniel74
Daniel74
Admirator Hoya

masculin

Sus In jos

Mesaj Scris de Pakeha Mier Noi 25, 2009 10:37 pm

Daniel74 a scris:k alex cum zici la noi oricum cred ca iesim la plaja de craciun daca merge asa.
Sa mi tii si mie una din plantute sau ce recomanzi tu.
Cele din seminte sunt Rauschii ?
de data asta nu stiu daca le dau, e tentant sa fac un studiu pe 80 de imperialis deodata
oare cate sere ar trebui la asa ceva ? clown
Pakeha
Pakeha
Colectionar Hoya

masculin

Sus In jos

Mesaj Scris de Daniel74 Mier Noi 25, 2009 11:37 pm

Vesti proaste , dar speranta moare ultima.....
Daniel74
Daniel74
Admirator Hoya

masculin

Sus In jos

Mesaj Scris de vickylucia Mier Noi 25, 2009 11:39 pm

Lasiantha s-a topit pur si simplu; sper ca macar cu praetori sa reusesc!
vickylucia
vickylucia
Pasionat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Pakeha Joi Noi 26, 2009 1:04 am

Daniel74 a scris:Vesti proaste , dar speranta moare ultima.....
mai e vreme pana la primavara Smile
daca stau sa numar : o planta uriasa din Thailanda, 3 mari + 2 medii + 2 un pic mai mici din Borneo, un butas prins din vara, 80 plantute ...
vickylucia a scris:Lasiantha s-a topit pur si simplu; sper ca macar cu praetori sa reusesc!
imi pare rau pentru lasiantha, nu mai stiu care era, cum am 3 varietati, ai o poza cum era cand a ajuns ?
iti tin pumii pentru praetorii
Pakeha
Pakeha
Colectionar Hoya

masculin

Sus In jos

Mesaj Scris de vickylucia Dum Noi 29, 2009 3:00 pm

Nu am fotografiat-o, dar imi amintesc ca ai pus tu o poza cu plantutele care le aveai de vanzare .
vickylucia
vickylucia
Pasionat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Pakeha Dum Noi 29, 2009 3:30 pm

vickylucia a scris:Nu am fotografiat-o, dar imi amintesc ca ai pus tu o poza cu plantutele care le aveai de vanzare .
in ce luna era ?
Pakeha
Pakeha
Colectionar Hoya

masculin

Sus In jos

Mesaj Scris de vickylucia Lun Noi 30, 2009 2:11 am

Iunie. pag 4
vickylucia
vickylucia
Pasionat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de dodo Sam Dec 26, 2009 3:45 pm

Pot sa fac bilantul la ultima comanda si vreau sa va spun ca reusita este de 100 %.
Am avut ceva de furca cu H. buotii pe care am inradacinat-o ca tija ca i-au cazut toate frunzele, idem H. magnifica. H. praetorii desi avea radacini si frunze cand a venit i-au cazut toate frunzele si a stat in minisera pana acum 2 sapamani cand am vazut ca-i cresc 2 frunze mici in varf dar nu se dezvolta deloc asa ca am scos-o din minisera si una din frunzulite i-a cazut dar cea de-a doua arata bine si chiar a inceput sa creasca. H. magnifica am inradacinat-o in apa chiar daca nu mai avea frunze a stat acolo si pana la urma a facut si radacini si frunze dupa care am pus-o in substrat. In schimb H. buotii am pus-o in servetel umed si apoi in pungulita ziploc cu aerisire scurta la 2 zile iar cand i-au aparut firicele firave de radacini pe servetelul umed am pus putin pamant peste radacinute l-am impachetat la loc si l-am pus din nou in pungulita ziploc tot cu aerisiri la 2 zile. Cand am vazut ca la unul din noduri ii creste un muguras l-am plantat intr-un pahar mic si l-am pus intr-o minisera confectionata dintr-un pet de 1 l, fara sa-i mai pun dopul. Acum are deja 2 lastarasi noi. E un procedeu de durata dar functioneaza. Poate va fi de folos cuiva experienta mea.
dodo
dodo
Pasionat de Hoya

feminin
Numarul mesajelor : 897
Localizare : Brasov
Puncte : 439

Sus In jos

Mesaj Scris de Pakeha Dum Dec 27, 2009 3:06 am

dodo a scris:Pot sa fac bilantul la ultima comanda si vreau sa va spun ca reusita este de 100 %.
Am avut ceva de furca cu H. buotii pe care am inradacinat-o ca tija ca i-au cazut toate frunzele, idem H. magnifica. H. praetorii desi avea radacini si frunze cand a venit i-au cazut toate frunzele si a stat in minisera pana acum 2 sapamani cand am vazut ca-i cresc 2 frunze mici in varf dar nu se dezvolta deloc asa ca am scos-o din minisera si una din frunzulite i-a cazut dar cea de-a doua arata bine si chiar a inceput sa creasca. H. magnifica am inradacinat-o in apa chiar daca nu mai avea frunze a stat acolo si pana la urma a facut si radacini si frunze dupa care am pus-o in substrat. In schimb H. buotii am pus-o in servetel umed si apoi in pungulita ziploc cu aerisire scurta la 2 zile iar cand i-au aparut firicele firave de radacini pe servetelul umed am pus putin pamant peste radacinute l-am impachetat la loc si l-am pus din nou in pungulita ziploc tot cu aerisiri la 2 zile. Cand am vazut ca la unul din noduri ii creste un muguras l-am plantat intr-un pahar mic si l-am pus intr-o minisera confectionata dintr-un pet de 1 l, fara sa-i mai pun dopul. Acum are deja 2 lastarasi noi. E un procedeu de durata dar functioneaza. Poate va fi de folos cuiva experienta mea.
ma bucur mult pentru tine bounce
cred ca randurile de mai sus sunt un model de inradacinare (si eu cam asa procedez cand am timp si energie)
frunzulita de la praetorii probabil s-a "ars" la trecerea dintr-um mediu saturat in umiditate la un mediu normal, se poate face fara pierderi printr-o trevere treptata, gen deschiderea partii de sus sau laterale a pungii
dupa praetorii trebuie incercat lasianthe Twisted Evil
cred ca topicul ar fi bun de pus in copie la experiente
Pakeha
Pakeha
Colectionar Hoya

masculin

Sus In jos

Mesaj Scris de Pakeha Dum Dec 27, 2009 3:07 am

vickylucia a scris:Iunie. pag 4
mda ...
cred ca si asta era o planta unica din seminte Sad
Pakeha
Pakeha
Colectionar Hoya

masculin

Sus In jos

Mesaj Scris de ela Dum Dec 27, 2009 1:29 pm

dodo,am sa folosesc si eu aceasta metoda de inradacinare cand am sa imi procur un nou butas de buotii, pana acum am dat chix cu aceasta specie;eu am avut cele mai bune rezultate la inradacinare atunci cand am procurat butasii primavara! probabil perioada indelungata de temperaturi f.ridicate din vara i-a prins gata inradacinati si i-a afectat mai putin(asa cred)......astept primavara pt.noi comenzi
ela
ela
Pasionat de Hoya

feminin
Numarul mesajelor : 1805
Puncte : 481
Data de inscriere : 14/02/2008

Sus In jos

Mesaj Scris de Carmen Dum Dec 27, 2009 2:08 pm

Felicitari Dodo...
Carmen
Carmen
Colectionar Hoya & Adm-Fondator

feminin
Numarul mesajelor : 4669
Varsta : 42
Localizare : printre Hoya
Puncte : 1365
Data de inscriere : 25/01/2008

http://www.hoyas.ro

Sus In jos

Mesaj Scris de myosotis Lun Ian 11, 2010 11:38 pm

Nici nu indraznesc sa fac vreun bilant fiindca am pierdut cred mai mult de jumatate din butasii din septembrie. Ma enervez numai cat ma gandesc. Evil or Very Mad Mai mult, chiar si cei inradacinati, din august, care facusera deja cate doua perechi de frunze, au stagnat sau chiar au pierdut frunze. H.lobii care o luase frumos la crescut, mai are o frunza si aia galbena. Cauza este frigul, dar nu prea pot face nimic in privinta asta. Poate doar sa le mut la bloc, ca uite-acu' mi-a venit ideea Cool

myosotis
Cercetas Hoya

feminin
Numarul mesajelor : 161
Varsta : 65
Localizare : Bucuresti-Belciugatele
Puncte : 91
Data de inscriere : 13/02/2008

http://clubg.forumgratuit.ro/

Sus In jos

Mesaj Scris de vickylucia Vin Ian 15, 2010 1:01 pm

Mie mi-au mai rămas doar butașii aflați sub pet si doar câteva plante adulte, dar las bilanțul pt primăvară. Totuși mă bucur că nu am pierdut cinanmomifolia, praetori, siriae și alte câteva f valoroase.
vickylucia
vickylucia
Pasionat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Pakeha Sam Ian 16, 2010 1:18 am

vickylucia a scris:Mie mi-au mai rămas doar butașii aflați sub pet si doar câteva plante adulte, dar las bilanțul pt primăvară. Totuși mă bucur că nu am pierdut cinanmomifolia, praetori, siriae și alte câteva f valoroase.
de la tratamentul cu anti-lustrant ?
Pakeha
Pakeha
Colectionar Hoya

masculin

Sus In jos

Mesaj Scris de getama Sam Ian 16, 2010 12:03 pm

la mine au tije cu frunzulite noi mai multe dintre ele printre care si magnifica si cinnamomifolia... bounce bilantul il fac si eu la primavara Cool
getama
getama
Pasionat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 8 din 9 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum