Bilantul comenzii din sept 2009
+12
Stefana
Johana
vickylucia
miha
Sash
Carmen
vivien
tinaM
Pakeha
dodo
getama
ancag
16 participan?i
Pagina 9 din 9
Pagina 9 din 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Bilantul comenzii din sept 2009
de la tratamentul cu anti-lustrant ?[/quote]
Cele tratate cu insecticidul lustrant au murit toate( doar cinnanmomifolia a rămas); cele rămase erau sub pet și nu le-am tratat, pt că erau butași.
Cele tratate cu insecticidul lustrant au murit toate( doar cinnanmomifolia a rămas); cele rămase erau sub pet și nu le-am tratat, pt că erau butași.
vickylucia- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 591
Puncte : 387
Data de inscriere : 25/05/2008
Da, aveau lânoși, o parte din ele, iar pe celelalte,le-am tratat preventiv. De unde să știu că nu le permite, pt că hibiscușii n-au pățit nimic, dar suculentele cred că nu permit un asemenea tratament , pt că un puiuț de cactus care a fost stropit din intâmplare, s-a uscat și el.
-
ce fel de cactus?e cumva cel de la mine?
Ultima editare efectuata de catre vivien in Dum Ian 17, 2010 11:54 am, editata de 1 ori
vivien- Dependent de Hoya
-
Numarul mesajelor : 306
Varsta : 48
Localizare : timisoara
Puncte : 300
Data de inscriere : 11/07/2008
cred ca m-as imbolnavi de ficat de la asa cevavickylucia a scris:Cele tratate cu insecticidul lustrant au murit toate( doar cinnanmomifolia a rămas); cele rămase erau sub pet și nu le-am tratat, pt că erau butași.
dar totusi e ceva ciudat, Paul Shirley afirma ca le trateaza cu lustrant impotriva paduchilor si nu stiu sa fi patit asa ceva (acum imi amintesc, am citit asta intr-un articol)
sau nu o spune ?
sau poate ca respecta o distanta minima de 30-40 cm ???
nu cumva s-au ars de la prea mare presiune ? daca ai pus cumva sprayul la 10 cm ?
si daca ar fi asa, cele mai multe ar fi trebuit sa redemareze din radacini, nu ?
e intr-adevar ciudat
nu faci un topic la probleme sa incercam sa intelegem ce s-a intamplat ?
cred ca e vorba de distanta de aplicare...eu la cumingiana am pierdut tot foliajul, dar a crescut altul la loc...si bineinteles si eu dadusem prea de aproape...
vicky, cat timp tii butasii inradacinati, sub pet; de asta-toamna si pana acum nu au inradacinat sau ti-e frica sa le schimbi conditiile cu care sunt obisnuitit?
ela- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1805
Localizare : Galati
Puncte : 481
Data de inscriere : 14/02/2008
Am să răspund pe rând la toate intrebările:
Eu cred că au murit pt că le-am stropit de aproape( practic le-am spălat) și am afectat și tulpinile.
Desigur m-a supărat f tare pierderea, dar ...........sunt o bună creștină.
Butașii ii mai țin sub pet,( până la primăvară) pt că am observat ca le place mai mult și cresc tijele si frunzele mai ușor; dar ii țin și din motive siguranță
Eu cred că au murit pt că le-am stropit de aproape( practic le-am spălat) și am afectat și tulpinile.
Butașii ii mai țin sub pet,( până la primăvară) pt că am observat ca le place mai mult și cresc tijele si frunzele mai ușor; dar ii țin și din motive siguranță
-
asa ca solidaritate (tot crestina ) o sa-ti trimit ceva butasi cadou (adu-mi aminte daca uit)vickylucia a scris:Am să răspund pe rând la toate intrebările:
tinutul indelungat in minisera nu e un lucru rau, multe specii adora o umiditate de peste 90% la temperaturi ridicate
grija insa cand le scoti, sa o faci treptat, altfel risca arsuri (de la uscaciunea aerului ambiant)
e catusul de la mine ? daca da iti dau altulvickylucia a scris:Da, aveau lânoși, o parte din ele, iar pe celelalte,le-am tratat preventiv. De unde să știu că nu le permite, pt că hibiscușii n-au pățit nimic, dar suculentele cred că nu permit un asemenea tratament , pt că un puiuț de cactus care a fost stropit din intâmplare, s-a uscat și el.
vivien- Dependent de Hoya
-
Numarul mesajelor : 306
Varsta : 48
Localizare : timisoara
Puncte : 300
Data de inscriere : 11/07/2008
Nu , nu era cel de la tine, era de la Gaby Jalbă!
-
Mulțumesc, Alex!
-
vickylucia a scris:Butasii cu probleme:
Am scris intr-adevar gresit- Tana Island, este de fapt Rundum Sp TN.
La lista de mai sus nu am adaugat filiformis, si mai sunt cateva care inca mai sper sa le salvez :sigillatis. salveenica., mathilde, ischnopus,
La un prim triaj nu am observat naumanii si subcalva-sper sa fie;las pe maine inventarul ,pt ca acum sunt f obosita
-
Eu am avut cu comanda precedenta problema cu imperialisul , a ajuns doar tija , se pune sau nu la socoteala ?
Daniel74- Admirator Hoya
-
Numarul mesajelor : 73
Varsta : 50
Puncte : 73
Data de inscriere : 28/07/2009
Pagina 9 din 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Subiecte similare
» Bilantul comenzii de la Alex - august 2008
» Hoya la Cluj sept. 2009
» Centralizarea comenzii pt luna august 2008 de la Pakeha
» oferta 25 sept. la Cluj